Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

ΓΕΕΘΑ: Κοινή άσκηση με ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ στο Αιγαίο (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Εντυπωσιακές εικόνες από άσκηση Ελλήνων και Αμερικανών των ειδικών δυνάμεων

Εντυπωσιακές εικόνες από την επιχειρησιακή συνεκπαίδευση προσωπικού της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστραφών (ΔΥΚ) και της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ [United States Special Operations Command (US SOCOM)], έδωσε στη δημοσιότητα το ΓΕΕΘΑ.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση:

Από τη Δευτέρα 06 έως την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020, πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη Επιχειρησιακή συνεκπαίδευση προσωπικού της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) και της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ [United States Special Operations Command (US SOCOM)] στις περιοχές του Βορείου και Κεντρικού Αιγαίου, του Σαρωνικού κόλπου καθώς και στις εγκαταστάσεις της ΔΥΚ.

Στην ανωτέρω επιχειρησιακή εκπαίδευση συμμετείχαν Σκάφη Ανορθόδοξου Πολέμου και Ομάδες Ειδικών Επιχειρήσεων από τη ΔΥΚ, Σκάφη CCM (Combat Craft Medium) και μία Μονάδα Ειδικών Επιχειρήσεων Ναυτικού (Naval Special Warfare Unit) από τη SOCOM, καθώς και μία Κ/Φ από τη Διοίκηση Πλοίων Επιτηρήσεως.

Η εν λόγω συνεκπαίδευση συνέβαλε στην εξάσκηση των συμμετεχόντων σε διαδικασίες και αντικείμενα Ειδικών Επιχειρήσεων καθώς και στην προαγωγή του επιπέδου συνεργασίας τους σε συμμαχικό πλαίσιο.

 

askisi-geetha.jpg

 

askisi-geetha1.jpg

 

askisi-geetha2.jpg

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ