Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πρόγραμμα υιοθεσίας φιλοξενούμενων παιδιών στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη

Μέσω νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας που απλουστεύει τις διαδικασίες και το χρόνο που απαιτείται

Στις διευκολύνσεις που παρέχει η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα στα ζευγάρια που ενδιαφέρονται να γίνουν γονείς απλουστεύοντας σημαντικά τις διαδικασίες και τον χρόνο που απαιτείται για να ολοκληρωθεί η αναδοχή ή υιοθεσία των παιδιών, αναφέρθηκε, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Αναστασία Τζαμπαζλή.

Η κ. Τζαμπαζλή, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μαζί με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Κέντρου παρουσίασε το πρόγραμμα αναδοχής και υιοθεσίας των φιλοξενούμενων παιδιών στις δομές της ΑΜ-Θ και στην Παιδόπολη. Αυτή τη στιγμή στην Παιδόπολη Καβάλας φιλοξενούνται συνολικά δεκατέσσερα παιδιά, ενώ υπάρχουν δεκαεπτά παιδιά που θα μπορούσαν να γίνουν δεκτά από ανάδοχες οικογένειες.

«Τόσο η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων όσο και προσωπικά ο πρωθυπουργός», τόνισε η κ. Τζαμπαζλή, «επέδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την απο-ιδρυματοποίηση των παιδιών και των ανθρώπων που βρίσκονται μέσα στις δομές. Για τον λόγο αυτό δημιουργήθηκε αυτή η ηλεκτρονική πλατφόρμα και σκοπός είναι να υπάρχει πολύ μικρό διάστημα, όπου τα παιδιά θα βρίσκονται μέσα στα ιδρύματα, για να βρουν μετά μια οικογένεια. Καταφέραμε, μέσα από αυτή την πλατφόρμα, να μειώσουμε στον ένα χρόνο περίπου το χρονικό διάστημα της όλης διαδικασίας που απαιτείται για την υιοθεσία ή την αναδοχή».

Όπως σημείωσε η πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜ-Θ, «μέχρι τώρα οι άνθρωποι που ενδιαφέρονταν να υιοθετήσουν παιδιά έπρεπε να περιμένουν αρκετά χρόνια απευθυνόμενοι σε διάφορα ιδρύματα των μεγάλων πόλεων. Σήμερα, με τη νέα πλατφόρμα, οποιοσδήποτε από όλη την Ελλάδα μπορεί να μπει και να γίνει ανάδοχος γονιός ενός παιδιού από μια άλλη περιοχή. Το Κέντρο μας ήταν το πρώτο που τον Ιανουάριο διοργάνωσε ενημερωτική εκδήλωση στην Ξάνθη, με στόχο την προώθηση του προγράμματος. Δυστυχώς, μας πρόλαβε ο κορωνοϊός και δεν μπορέσαμε να διοργανώσουμε κι άλλες ενημερωτικές εδράσεις σε πόλεις της περιφέρειάς μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη
Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ - Στον ΟΑΣΘ μόνο 50 λεωφορεία τα οποία θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, θα εξυπηρετούν τους πολίτες
Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη