Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

«Τρελάθηκε» ο καιρός - 4.700 κεραυνοί με 42 βαθμούς μέσα σε λίγες ώρες

keravnoi-astrapes

Έντονη κεραυνική δραστηριότητα σήμερα - Χιλιάδες κεραυνοί μέχρι τις 19:00

Βροχοπτώσεις και έντονη κεραυνική δραστηριότητα εκδηλώνονται το Σάββατο σε μεγάλο μέρος της χώρας, παρά το γεγονός ότι ο υδράργυρος βρέθηκε στα ύψη, αγγίζοντας τοπικά και τους 42 βαθμούς Κελσίου.

Το σύστημα εντοπισμού κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε περίπου 4700 κεραυνούς έως τις 19:00 το απόγευμα, 10 εκ των οποίων εντοπίζονται στην Αττική, όπου εκδηλώθηκαν περιορισμένης έκτασης καταιγίδες. Έντονη δραστηριότητα υπήρξε το μεσημέρι και στους νομούς Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής ενώ οι περισσότεροι κεραυνοί βάσει του χάρτη του meteo εκδηλώθηκαν στην Κεντρική Μακεδονία, στην Κεντρική Ελλάδα και στα δυτικά.


Στο χάρτη του meteo.gr που ακολουθεί φαίνεται τόσο η γεωγραφική κατανομή τους όσο και ο αριθμός κεραυνών που έπεσαν σε ηπειρωτικές και θαλάσσιες περιοχές έως εκείνη την ώρα.


ZEUS_masked_GR

Παράλληλα, πολύ υψηλές θερμοκρασίες επικράτησαν στο σύνολο της χώρας με τη μεγαλύτερη τιμή να καταγράφεται στο Κρανίδι Αργολίδας όπου ο υδράργυρος έφτασε στους 41,8 βαθμούς.

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες που καταγράφηκαν στη χώρα από το δίκτυο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.


Max_Temp_Aug1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ