Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κορωνοϊός: Φορέας του ιού σε γάμο στη Θεσσαλονίκη – Συναγερμός σε 2 περιοχές

Συναγερμός για κρούσμα και σε γαμήλια τελετή στην Αλεξανδρούπολη

Θετικός στον ιό του  κορωνοϊού  βρέθηκε σήμερα υπάλληλος σε υπηρεσία του Δήμου της Ρόδου, γεγονός που κινητοποίησε αμέσως τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες της περιοχής.

Όπως αναφέρει το rodiaki.gr, ο εργαζόμενος, είχε μεταβεί τις προηγούμενες μέρες, σε κοινωνική εκδήλωση που έγινε στη Βόρειο Ελλάδα και ειδικότερα σε γάμο στη Θεσσαλονίκη, κι όπως όλα δείχνουν η μετάδοση του ιού έγινε είτε κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, είτε στη διάρκεια του ταξιδιού. Ο ίδιος δεν έχει ιδιαίτερα συμπτώματα, αλλά τέθηκε άμεσα σε καραντίνα. Η εξέταση (τεστ) που έγινε στα μέλη της οικογένειάς του, είχαν αρνητικό αποτέλεσμα.

Η περίπτωση είναι υπό πλήρη έλεγχο, καθώς ιχνηλατήθηκε ήδη το περιβάλλον και οι συναντήσεις  του συγκεκριμένου, που ήρθαν σε επαφή μαζί του (ακόμα και με απλή χειραψία) αλλά συστήθηκε σε όλους αυτούς (με εντολή της διευθύντριας της υπηρεσίας και των υγειονομικών αρχών) να τεθούν σε 10ήμερο κατ οίκον περιορισμό και να θερμομετρώνται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Δεν δόθηκαν οδηγίες για λήψη αυστηρότερων μέτρων.

Παράλληλα, μετά τη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες νέος συναγερμός σήμανε με κρούσμα κορωνοϊού σε γυναίκα που είχε παρευρεθεί σε γάμο στην Αλεξανδρούπολη.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, evros-news.gr, η κοπέλα κατάγεται από την Αλεξανδρούπολη αλλά μένει σε άλλη περιοχή της χώρας και ήρθε για να παραστεί στον γάμο των φίλων της.

Μετά το μυστήριο που πραγματοποιήθηκε σε εκκλησία της Αλεξανδρούπολης, τον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης Σωτήρος, δεν αισθανόταν τόσο καλά και πήγε στο σπίτι της.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, την Κυριακή η κοπέλα πήγε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και έδωσε δείγμα για το τεστ Covid-19 και τα αποτελέσματα το απόγευμα βγήκαν θετικά.

Ενημέρωσε κάποιους φίλους της και τόσο χθες βράδυ όσο και σήμερα το πρωί, πάνω από 20 άτομα πήγαν επίσης στο Νοσοκομείο για να δώσουν δείγματα.

Παράλληλα ξεκίνησε η ιχνηλάτηση όσων ήρθε σε επαφή, ενώ  λόγω της αδιαθεσίας της δεν πήγε στο γαμήλιο γλέντι που ακολούθησε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ σε παιδιά κάτω των 13 σε πόλη στη Γαλλία
Κάθε ανήλικος ηλικίας κάτω των 13 ετών δεν θα μπορεί, χωρίς να συνοδεύεται από έναν ενήλικο, να κυκλοφορεί από τις 23.00 έως τις 06.00 σε δημόσιους...
Απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ σε παιδιά κάτω των 13 σε πόλη στη Γαλλία
Η επικίνδυνη ασθένεια που απειλεί όσους ξεχνούν να βουρτσίζουν τα δόντια τους
Ένας καθηγητής του Χάρβαρντ μιλά για τον κίνδυνο σοβαρών ασθενειών που διατρέχουν όσοι αμελούν τη στοματική τους υγιεινή
Η επικίνδυνη ασθένεια που απειλεί όσους ξεχνούν να βουρτσίζουν τα δόντια τους