Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

ΕΦΕΤ: Πρόστιμα πάνω από €300.000 σε 28 επιχειρήσεις τροφίμων

Για διάφορες υγειονομικές παραβάσεις και παραπλανητικές επισημάνσεις

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., στο πλαίσιο της ενημέρωσης σχετικά με τα αποτελέσματα της άσκησης των ελεγκτικών αρμοδιοτήτων του, ανακοινώνει ότι, στη 11η Συνεδρίαση του Δ.Σ. της 3ης Αυγούστου 2020, με ισάριθμες Αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου, επικυρώνει την επιβολή προστίμων σε 28 επιχειρήσεις τροφίμων, συνολικού ύψους 312.705,88 ευρώ.

Συγκεκριμένα, τα πρόστιμα αφορούν επιχειρήσεις μαζικής εστίασης και λιανικού εμπορίου, σε εγκαταστάσεις παραγωγής και εμπορίας τροφίμων: κρέατος, παρασκευασμάτων κρέατος και πουλερικών, γάλακτος, αρτοποιίας, ζαχαροπλαστικής για:

• Παραγωγή, διακίνηση και διάθεση μη ασφαλών τροφίμων,

• Αποκλίσεις ως προς την εφαρμογή HACCP,

• Μη συμμόρφωση ως προς τις γενικές απαιτήσεις υγιεινής,

• Παραπλανητική επισήμανση, παρουσίαση και διαφήμιση τροφίμων,

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τις επιχειρήσεις τροφίμων να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή στην πιστή τήρηση των απαιτήσεων της νομοθεσίας, τόσο για τη διασφάλιση της υγιεινής και της ασφάλειας των τροφίμων όσο και για την ορθή λειτουργία τους και διαβεβαιώνει το καταναλωτικό κοινό ότι συνεχίζει τους συστηματικούς ελέγχους προκειμένου να διασφαλίζει και να προστατεύει τα συμφέροντα των καταναλωτών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άναψε φωτιές ο Παππάς: Σκληρή κόντρα μετά τις δηλώσεις για συνεννόηση (VIDEO)
Είπε ότι υπήρχε προετοιμασία με τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης για την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας - Αντιπαράθεση μέχρι τα ξημερώματα στη Βουλή
Άναψε φωτιές ο Παππάς: Σκληρή κόντρα μετά τις δηλώσεις για συνεννόηση (VIDEO)
Ξεσπά ο Αντώνης Κανάκης για Τέμπη: «Σε πιάνει μπόχα, αηδία» - Τα ερωτήματα που θέτει
«Ένα ακόμα δυστύχημα είναι ότι δυστυχώς επάνω σε αυτή την υπόθεση έχουν ξεκινήσει να παίζονται χίλια δυο παιχνίδια» είπε ο Αντώνης Κανάκης
Ξεσπά ο Αντώνης Κανάκης για Τέμπη: «Σε πιάνει μπόχα, αηδία» - Τα ερωτήματα που θέτει