Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Φωτιά ξέσπασε στην Αταλάντη (ΦΩΤΟ + VIDEO)

Καίει δασική έκταση με πουρνάρια και πεύκα και βρίσκεται πολύ κοντά σε κατοικίες.

Φωτιά ξέσπασε πριν λίγη ώρα στην Αταλάντη. Η φωτιά καίει δασική έκταση με πουρνάρια και πεύκα και βρίσκεται πολύ κοντά σε κατοικίες.

Ο δήμαρχος Λοκρών κ. Θανάσης Ζεκεντές o οποίος βρίσκεται στο μέτωπο της φωτιάς μίλησε στο protothema.gr:

 «H φωτιά ξεκίνησε δίπλα από την πόλη αλλά ευτυχώς η φορά του ανέμου άλλαξε και αυτή τη στιγμή καίγεται το δάσος που βρίσκεται πάνω από την πόλη. Δεν έχει καεί κάποιο σπίτι αλλά αυτή τη στιγμή απειλούνται ποιμνιοστάσια που βρίσκονται μέσα στο βουνό. Υπάρχει συνδρομή από εναέρια και επίγεια μέσα.

Υπάρχει μια αναστάτωση από τους κατοίκους αυτή τη στιγμή γιατί η φωτιά ξεκίνησε δίπλα από τα σπίτια τους. Ενδεχομένως να είναι εμπρησμός ή αμέλεια αλλά αυτό θα το δει η πυροσβεστική. Για το πως θα εξελιχθεί η πορεία της φωτιάς είναι θέμα καθαρά της φοράς του ανέμου» .

Επί τόπου επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που ενισχύονται με την ώρα. Συγκεκριμένα στην περιοχή βρίσκονται 20 οχήματα  με 54 πυροσβέστες, δύο πεζοπόρα τμήματα,  δύο PZL, ένα αεροσκάφος και δύο ελικόπτερα.

Οι άνεμοι είναι ιδιαίτερα έντονοι και οι πυροσβέστες προσπαθούν να συγκρατήσουν τις φλόγες για να μην επεκταθούν νότια και νοτιοδυτικά της πόλης της Αταλάντης.

Πηγή: protothema.gr

Πηγή φωτ.: Lamianow, LamiaReport

atalanti.jpg
lam3.jpg

 

lamia-fotia_4_.jpg

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ σε παιδιά κάτω των 13 σε πόλη στη Γαλλία
Κάθε ανήλικος ηλικίας κάτω των 13 ετών δεν θα μπορεί, χωρίς να συνοδεύεται από έναν ενήλικο, να κυκλοφορεί από τις 23.00 έως τις 06.00 σε δημόσιους...
Απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ σε παιδιά κάτω των 13 σε πόλη στη Γαλλία
Η επικίνδυνη ασθένεια που απειλεί όσους ξεχνούν να βουρτσίζουν τα δόντια τους
Ένας καθηγητής του Χάρβαρντ μιλά για τον κίνδυνο σοβαρών ασθενειών που διατρέχουν όσοι αμελούν τη στοματική τους υγιεινή
Η επικίνδυνη ασθένεια που απειλεί όσους ξεχνούν να βουρτσίζουν τα δόντια τους