Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πώς το Κοινωνικό ΕΚΑΒ πρωτοστατεί στην πρόληψη κατά του κορωνοϊού

Το Κοινωνικό ΕΚΑΒ απαντά σε δημοσίευμα για Ελλείψεις αντισηπτικών και καθαριστικών σε δομή φιλοξενίας ανηλίκων

Ανακοίνωση - απάντηση εξέδωσε το Κοινωνικό ΕΚΑΒ για το δημοσίευμα για ελλείψεις αντισηπτικών και καθαριστικών στη δομή φιλοξενίας ανηλίκων.

Αναλυτικά αναφέρεται:

Σχετικά με το από 5/8/2020 δημοσίευμα της ιστοσελίδας σας, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι η Δομή Ασυνόδευτων Ανήλικων προσφύγων της Καστοριάς, όπως και οι υπόλοιπες δομές μας, δεν έχουν καμία ουσιαστική έλλειψη σε υλικά προστασίας κατά του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, η έλλειψη αντισηπτικών που αναφέρει το ΔΤ της ΕΑΔ, και για την οποία το άρθρο σας πρόσθεσε το επίθετο «σημαντικές», αφορούσε την απουσία σε ορισμένα δωμάτια παιδιών, φιαλών αντισηπτικών με αντλία, τα οποία τα παιδιά είχαν πάρει έξω από την Δομή και ήταν υπό αντικατάσταση. Οι κεντρικοί και κοινόχρηστοι χώροι ήταν όλοι εξοπλισμένοι με τα αναγκαία αντισηπτικά.

Όσο αφορά σε μάσκες προστασίας, όπως έγινε ευρέως γνωστό, χάρη σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στις 7 Μάϊου 2020, οι δομές του Κοινωνικού ΕΚΑΒ πρωτοστάτησαν δημιουργώντας μάσκες που επινόησαν τα ίδια τα προσφυγόπουλα. Τα παιδιά αυτά έχουν χάσει γονείς και οικογένεια, όμως δεν έχουν χάσει την αίσθηση της ευθύνης. Αποφάσισαν να ράψουν τις δικές τους μάσκες και να τις στολίσουν με διάφορα σχέδια, που μαρτυρούν την ευαισθησία τους και το χιούμορ τους. Δείγματα των μασκών αυτών σας έχουν ήδη αποσταλεί.

Για την πρωτοβουλία αυτή, τα παιδιά και το Κοινωνικό ΕΚΑΒ δέχτηκαν συγχαρητήρια από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό, τον Δήμαρχο Αθηναίων, τον Πρόεδρο τους Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και πολλές άλλες προσωπικότητες.

Επίσης το Κοινωνικό ΕΚΑΒ πρωτοστάτησε στην συστηματική προληπτική ανίχνευση των ενδεχόμενων κρουσμάτων. Γνωρίζοντας ότι πολλά περιστατικά είναι ασυμπτωματικά, ειδικά στα παιδιά, είναι η μοναδική μέχρι τώρα Οργάνωση που πρώιμα πραγματοποίησε συστηματικό προληπτικό έλεγχο για COVID-19 όλων των παιδιών και όλων των εργαζόμενων των Δομών της, αρχικά με τεστ αντισωμάτων, τα οποία επαναλήφθηκαν τακτικά, και στη συνέχεια με τεστ PCR, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής. Από το σύνολο αυτών των τεστ αποδείχτηκε η απουσία τρέχοντος περιστατικού COVID-19 στο σύνολο των Δομών μας, τόσο στα παιδιά, όσο και στο προσωπικό.

Θεωρούμε παράδοξο μια οργάνωση, η οποία εφάρμοσε με αποδεδειγμένη επιτυχία πρωτοπόρα μέτρα προστασίας και χωρίς βέβαια να διεκδικεί το αλάνθαστο, να εμφανίζεται με έναν τόσο περιορισμένο τρόπο, που θαμπώνει την πραγματική εικόνα της στα μάτια του κοινού.
Είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτός δεν ήταν ο σκοπός σας, και σας ευχαριστούμε που δημοσιεύετε τις διευκρινήσεις μας.

Γραφείο Τύπου Κοινωνικού ΕΚΑΒ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στο Κάιρο αντιπροσωπεία της Χαμάς – Σε εξέλιξη συνομιλίες για εκεχειρία στη Γάζα
«Εάν συνεχιστεί η στρατιωτική επίθεση του Ισραήλ στη Ράφα, δεν θα υπάρξει συμφωνία κατάπαυσης του πυρός»
Στο Κάιρο αντιπροσωπεία της Χαμάς – Σε εξέλιξη συνομιλίες για εκεχειρία στη Γάζα