Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Αντίδραση αστυνομικών στην καταγγελία του δημάρχου Πόρου πως δεν έκαναν ελέγχους

Ένωση αστυνομικών υπαλλήλων κατά δημάρχου Πόρου για τη μετακίνηση του διοικητή

Την αντίδραση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά προκάλεσαν οι καταγγελίες του δημάρχου Πόρου Γιάννη Δημητριάδη για πλημμελείς ελέγχους σχετικά με την τήρηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Σε ανακοίνωσή της, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά ανέφερε ότι «οι χθεσινές, 07-08-2020 αιτιάσεις και δηλώσεις του Δημάρχου Πόρου ότι υπήρξαν ολιγωρίες και πλημμέλειες του τοπικού Α.Τ καθώς και του προσωπικού που υπηρετεί εκεί, όσον αφορά τη χρήση μάσκας, τις συγκεντρώσεις κλπ., στην προστασία από τον κορωνοϊό μετά τα πρόσφατα κρούσματα εκεί, δημιουργούν εύλογα ερωτηματικά. Φαίνεται ότι ο κ. αξιότιμος Δήμαρχος τεχνηέντως για να απεμπολήσει τυχόν δικές του ευθύνες, επιλέγει να επιρρίψει αυγουστιάτικα ευθύνες στους λιγοστούς αστυνομικούς του Α.Τ. που πασχίζουν σε όλα τα μέτωπα».

Κατά την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά, «η όλη στάση του δεν είναι, αν μη τι άλλο γενναία, αφίσταται της πραγματικότητας και προκαλεί θυμηδία όταν ισχυρίζεται ότι το μοναδικό κατάστημα που σφράγισαν οι Υπηρεσίες του Δήμου, προσέφυγε στην διοικητική δικαιοσύνη και δικαιώθηκε και φυσικά επαναλειτούργησε. Μήπως υπάρχουν εν μέσω θέρους έγγραφες αναφορές του κ. Δημάρχου για το θέμα αυτό κι αν ναι πότε ακριβώς και ποιός είναι ο αποδέκτης;»

«Είναι γνωστή σ’ όλη την Ελληνική κοινωνία η προσφορά των εργαζομένων αστυνομικών και στην αντιμετώπιση του Covid 19. Είναι απορίας άξιον η θέση που ''επιλέγει'' ο κ. Δήμαρχος και τον παρακαλούμε να επιλέξει την οδό της συγγνώμης και σωφροσύνης πριν τα γεγονότα από μόνα τους τον εκθέσουν ανεπανόρθωτα. Για αρχή, ίσως θα ήταν φρόνιμο να αποδώσει ''τα του Καίσαρος τω Καίσαρι'', αφού ο κ. Δήμαρχος Πόρου κάνει την δική του αυτοκριτική καθώς οι εποχές του ''αποδιοπομπαίου τράγου'', έχουν παρέλθει στην Ελλάδα ανεπιστρεπτί» κατέληξαν οι αστυνομικοί υπάλληλοι.

Κορωνοϊός: Ένσταση κατά της μετακίνησής του υπέβαλε ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Πόρου

Σημειώνεται ότι σε εξέλιξη βρίσκεται από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας η διαδικασία απομάκρυνσης του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Πόρου.

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ, από το Αρχηγείο δόθηκε εντολή μετακίνησής του, ωστόσο ο αξιωματικός υπέβαλε ένσταση σήμερα, η οποία θα εξεταστεί από τα αρμόδια όργανα.

Τα κρούσματα στο νησί του Αργοσαρωνικού ξεπέρασαν τα 30 και ήδη υπάρχουν περιοριστικά μέτρα σε ισχύ έπειτα από απόφαση της Πολιτικής Προστασίας.

Σχετικές δηλώσεις για το θέμα είχε κάνει ο δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης, στον ΣΚΑΪ, λέγοντας ότι τα μέτρα αναγκάστηκε να τα προτείνει η δημοτική αρχή, καθώς δεν έκανε τη δουλειά της η αστυνομία και υποστηρίζοντας ότι είχε μεταδοθεί μία γενικότερη στάση «μη παρέμβασης» στα στελέχη που υπηρετούν στο νησί.

Πηγή: kathimerini

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άναψε φωτιές ο Παππάς: Σκληρή κόντρα μετά τις δηλώσεις για συνεννόηση (VIDEO)
Είπε ότι υπήρχε προετοιμασία με τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης για την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας - Αντιπαράθεση μέχρι τα ξημερώματα στη Βουλή
Άναψε φωτιές ο Παππάς: Σκληρή κόντρα μετά τις δηλώσεις για συνεννόηση (VIDEO)
Ξεσπά ο Αντώνης Κανάκης για Τέμπη: «Σε πιάνει μπόχα, αηδία» - Τα ερωτήματα που θέτει
«Ένα ακόμα δυστύχημα είναι ότι δυστυχώς επάνω σε αυτή την υπόθεση έχουν ξεκινήσει να παίζονται χίλια δυο παιχνίδια» είπε ο Αντώνης Κανάκης
Ξεσπά ο Αντώνης Κανάκης για Τέμπη: «Σε πιάνει μπόχα, αηδία» - Τα ερωτήματα που θέτει