Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κορωνοϊός: Ανησυχία στην Ικαρία για κρούσμα από πανηγύρι

Φόβοι για περισσότερα κρούσματα

Ανησυχία επικρατεί στην Ικαρία μετά το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού. Το κρούσμα μάλιστα, όπως μετέδωσε ο ALPHA, προέρχεται από το γλέντι που πραγματοποιήθηκε στο νησί στις 5 Αυγούστου, προκαλώντας αναστάτωση με τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν.

Πριν από λίγο, λοιπόν, υπήρξε ανακοίνωση από τον Δήμο Ικαρίας, στην οποία αναφέρει ότι «οι συνθήκες επιβάλλουν να συνειδητοποιήσουμε την κρισιμότητα της κατάστασης με σύνεση και ψυχραιμία. Καλούμε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να προχωρήσουν σε προληπτικούς ελέγχους».

«Μετά την επιβεβαίωση θετικού κρούσματος στην Ικαρία, για το οποίο ήδη διενεργείται ιχνηλάτηση, οφείλουμε ως δήμος να τονίσουμε ξανά ότι είναι υποχρέωση όλων μας η τήρηση των μέτρων. Η προσπάθεια έχει αποτέλεσμα μόνο όταν γίνεται συλλογικά τόσο από την τοπική κοινωνία όσο και από τους επισκέπτες της», αναφέρει ο δήμος Ικαρίας και προσθέτει: «Ο Δήμος Ικαρίας έχει ήδη προγραμματίσει για τις αμέσως επόμενες ώρες και ημέρες προληπτικές απολυμάνσεις σε δημόσια κτήρια και πλατείες. Ταυτόχρονα τηρείται απαράβατα η χρήση μάσκας και όλων των υπόλοιπων προληπτικών μέτρων στα δημοτικά κτίρια και ενισχύονται τα μέτρα προστασίας με ενδεχόμενη τροποποίηση σε ωράρια και λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών από τη Δευτέρα 10.8.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ