Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μεγάλη φωτιά στην Ικαρία – Εκκενώνονται οικισμοί (VIDEO)

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται σήμερα, Πέμπτη 13 Αυγούστου, η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην Ικαρία, αργά χθες το βράδυ. Μεγάλη είναι η μάχη που δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Ικαρία για να ελέγξουν τη φωτιά που μαίνεται σε δασική έκταση στην περιοχή του Μονοκαμπίου.

Οι δυνάμεις έχουν ενισχυθεί σημαντικά και αυτή την ώρα επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και ένα ελικόπτερο. Στο σημείο αναμένεται ένα ακόμα ελικόπτερο το οποίο θα μεταφέρει πυροσβέστες και θα συνδράμει στην κατάσβεση. Συνδράμουν, επίσης, εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες του Ο.Τ.Α.

Νωρίτερα δόθηκε εντολή για την προληπτική εκκένωση έξι οικισμών, με τους κατοίκους των Μαυράτο, Μαυρικάτο, Λαρδάδο, Τσουρέδο, Οξέ και Καταφυγίου να απομακρύνονται από τα σπίτια τους. Οι κάτοικοι καλούνται να κατευθυνθούν προς τον Άγιο Κήρυκο και τον Φάρο. Η εντολή εκκένωσης δόθηκε με πρωτοβουλία της τοπικής αυτοδιοίκησης και για προληπτικούς λόγους.

Η τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας:

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης σε δασική έκταση με πυκνή, και κατά τόπους χαμηλή, βλάστηση, στον Άγιο Γεώργιο, πάνω από το Μονοκάμπι. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που φτάνουν τα 6 μποφόρ, γεγονός που δυσκολεύει το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων. Καπνοί έχουν γεμίσει την περιοχή του Αγίου Κηρύκου και η πυρκαγιά είναι ορατή από όλη τη βόρεια πλευρά της Ικαρίας.

Δείτε video από τη φωτιά, το οποίο αναρτήθηκε στο facebook:

https://www.facebook.com/renee.tsimpidis/videos/10221653483904008

Πηγή: cnn.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ