Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές από το σεισμό στην Ύδρα

«Έχουμε καθησυχαστεί από τις αρμόδιες δηλώσεις των αρμόδιων επιστημόνων», είπε ο δήμαρχος Ύδρας, Γεώργιος Κουκουδάκης

Σεισμός 5,2 Ρίχτερ ο οποίος έγινε αισθητός και στην Αθήνα σημειώθηκε στις 10:27 το πρωί της Δευτέρας στην Ύδρα. Σύμφωνα με τον δήμαρχο του νησιού, Γεώργιο Κουκουδάκη από την ισχυρή σεισμική δόνηση δεν προκλήθηκε καταστροφές, ενώ όλοι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες που βρίσκονται στην Ύδρα είναι καλά στην υγεία τους. Μάλιστα όπως είπε μιλώντας στο iefimerida.gr ο σεισμός δεν έγινε αντιληπτός από πολλούς εξαιτίας του μεγάλου εστιακού του βάθους.

«Δεν έχουμε καμία αναφορά για υλικές ζημιές, ενώ από όσο πληροφορούμαι από τους περισσότερους κατοίκους ο σεισμός δεν έγινε καν αισθητός. Σε επικοινωνία που είχαμε, αλλά και σε επιτόπια επίσκεψη στο εθελοντικό πυροσβεστικό κλιμάκιο που έχουμε στο νησί δεν υπήρξε καμία κλήση για βοήθεια, ενώ και το αστυνομικό τμήμα και το λιμεναρχείο δεν αναφέρουν κάτι. Έχουμε καθησυχαστεί και από τις αρμόδιες δηλώσεις των αρμόδιων επιστημόνων. Είμαστε όλοι καλά», τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ύδρας, Γεώργιος Κουκουδάκης.

Μάλιστα όπως είπε σε επίσκεψη που είχε την περσινή χρονιά στο Γεωλογικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών οι ειδικοί τον διαβεβαίωσαν ότι «η Ύδρα δεν ανήκει σε σεισμολογική περιοχή που θα μπορούσε να προκαλέσει ζημιές».

Όπως ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ο σεισμός έγινε στις 10:27 και το επίκεντρό του εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 53 χλμ. ΝΝΑ της Ύδρας και 119 νότια της Αθήνας. Το εστιακό βάθος είναι μεγάλο, στα 90 χιλιόμετρα. Σημειώνεται ότι η πρώτη εκτίμησή του ήταν 5,1 Ρίχτερ. Από την άλλη, το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο τόνισε πως η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 5 Ρίχτερ.

Πηγή: iefimerida.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ σε παιδιά κάτω των 13 σε πόλη στη Γαλλία
Κάθε ανήλικος ηλικίας κάτω των 13 ετών δεν θα μπορεί, χωρίς να συνοδεύεται από έναν ενήλικο, να κυκλοφορεί από τις 23.00 έως τις 06.00 σε δημόσιους...
Απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ σε παιδιά κάτω των 13 σε πόλη στη Γαλλία
Η επικίνδυνη ασθένεια που απειλεί όσους ξεχνούν να βουρτσίζουν τα δόντια τους
Ένας καθηγητής του Χάρβαρντ μιλά για τον κίνδυνο σοβαρών ασθενειών που διατρέχουν όσοι αμελούν τη στοματική τους υγιεινή
Η επικίνδυνη ασθένεια που απειλεί όσους ξεχνούν να βουρτσίζουν τα δόντια τους