Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μεγάλη φωτιά στην Κορινθία – Εκκενώθηκε οικισμός (VIDEO)

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Ισχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν στην περιοχή Άγιος Βλάσης, στο Σοφικό Κορινθίας, για την αντιμετώπιση της φωτιάς που εκδηλώθηκε από άγνωστη έως τώρα αιτία σε δασική έκταση.

Ειδικότερα, στο μέτωπο της φωτιάς βρίσκονται 88 πυροσβέστες με 23 οχήματα και τέσσερα πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν τρία αεροπλάνα και τέσσερα ελικόπτερα. Επίσης, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρα οχήματα της αυτοδιοίκησης, καθώς και εθελοντικές ομάδες.

Το πύρινο μέτωπο δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή εντούτοις εκκενώθηκε προληπτικά ο οικισμός Κόρφος. Οι κάτοικοι έχουν κατέβει στην παραλία κατόπιν σχεδίου όπου έχουν πλεύσει ψαράδικα ενώ το λιμενικό είναι σε επιφυλακή σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητη η απομάκρυνση τους από εκεί. Οι κάτοικοι είναι αρκετοί αλλά περισσότεροι είναι παραθεριστές. Ο δήμαρχος έκανε λόγο για περίπου 2.000 άτομα.

Σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε στον Σκάι ο δήμαρχος Κορίνθου, Βασίλης Νανόπουλος «ο αέρας είναι δυνατός και η φωτιά έχει μέτωπο 4-5 χλμ. ενώ απέχει από το χωριό περίπου 2χλμ.». Περιμένουμε τα εναέρια μέσα. Το πύρινο μέτωπο κατακαίει έκταση με πεύκα και σε συνδυασμό με τους δυνατούς ανέμους δυσχεραίνει το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων. Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τις δηλώσεις του δημάρχου δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τις ζωές των κατοίκων. Ο κ. Νανόπουλος άφησε μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο εμπρησμού.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το εξωτικό φρούτο που ρυθμίζει το σάκχαρο και μειώνει τον κίνδυνο να νοσήσεις
Aποτελεί έναν από τους καλύτερους συμμάχους στη σωστή ρύθμιση του σακχάρου, προλαμβάνοντας την εκδήλωση διαβήτη - τουλάχιστον για τις γυναίκες
Το εξωτικό φρούτο που ρυθμίζει το σάκχαρο και μειώνει τον κίνδυνο να νοσήσεις