Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ενισχύεται η Πυροσβεστική στις Σποράδες, λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

Μετακινήθηκαν από χθες το βράδυ 10 πυροσβεστικά οχήματα και δύο επιπλέον αυτοκίνητα για off road κινήσεις

Στα νησιά των Βορείων Σποράδων μετακινήθηκαν, αργά χθες το βράδυ, 10 πυροσβεστικά οχήματα και δύο επιπλέον αυτοκίνητα για off road κινήσεις έπειτα από πρωτοβουλία της Περιφέρειας Θεσσαλίας και σε συνεννόηση με την Πολιτική Προστασία, λόγω του υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς.

Η ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων -κυρίως σε Σκιάθο και Σκόπελο- κρίθηκε αναγκαία σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αφού σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εξέδωσε η Πολιτική Προστασία, σήμερα (Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου) οι Σποράδες βρίσκονται σε Δείκτη Κατηγορίας Κινδύνου 4.

Τα πυροσβεστικά οχήματα μεταφέρθηκαν στις Σποράδες από τον Βόλο, αφού ναυλώθηκε το οχηματαγωγό "Σκιάθος Εξπρές" και εκτέλεσε έκτακτο δρομολόγιο από το λιμάνι της πόλης.

«Σε συνεργασία με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και την Hellenic Seaways, ενισχύουμε την πυροσβεστική δύναμη σε Σκιάθο και Σκόπελο, με τη μεταφορά 12 οχημάτων, στο πλαίσιο της πρόληψης και της προστασίας των νησιών από τον κίνδυνο της πυρκαγιάς» τόνισε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ουκρανία: Εκκενώνονται δύο νοσοκομεία στο Κίεβο υπό το φόβο ρωσικών επιδρομών
Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 1.682 επιθέσεις σε εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης
Ουκρανία: Εκκενώνονται δύο νοσοκομεία στο Κίεβο υπό το φόβο ρωσικών επιδρομών
«Ακριβό μου σπίτι»: Δεύτερη ακριβότερη στην ΕΕ η Ελλάδα - Πόσος μισθός πάει για στέγαση
Eάν ληφθεί υπόψη το εισόδημα που έχουν τα ελληνικά νοικοκυριά, τότε θεωρείται η δεύτερη ακριβότερη χώρα στη στέγαση
«Ακριβό μου σπίτι»: Δεύτερη ακριβότερη στην ΕΕ η Ελλάδα - Πόσος μισθός πάει για στέγαση