Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πέθανε ο πρώην δήμαρχος Κοζάνης Γιάννης Παγούνης

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Διετέλεσε δήμαρχος Κοζάνης την περίοδο από το 1983 έως το 1990

Πέθανε τα ξημερώματα, σε ηλικία 89 ετών, ο πρώην δήμαρχος Κοζάνης Γιάννης Παγούνης, το όνομα του οποίου, όπως τονίζει σε συλλυπητήριο μήνυμά του ο νυν δήμαρχος Λάζαρος Μαλούτας «συνδέθηκε θετικά με τις μεγάλες προοδευτικές αλλαγές που έγιναν στην Αυτοδιοίκηση και που άφησαν ισχυρό το αποτύπωμά τους στην Κοζάνη».

Ο Γιάννης Παγούνης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, διετέλεσε δήμαρχος Κοζάνης την περίοδο από το 1983 έως το 1990. Επί θητείας του δημιουργήθηκε η πρώτη αναπτυξιακή μελετητική εταιρεία ΑΝΚΟ στην Ελλάδα με μετόχους δήμους της περιοχής της Κοζάνης, ενώ ήταν αυτός που οραματίστηκε και έβαλε τις βάσεις, με την εκπόνηση των πρώτων μελετών, για τη δημιουργία της Τηλεθέρμανσης Κοζάνης. Αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας, έδινε το «παρών» στον κοινωνικό και πολιτικό δημόσιο βίο της περιοχής μέχρι τον θάνατό του. Ήταν φιλότεχνος και φιλόμουσος, παρακολουθώντας πληθώρα εκδηλώσεων που ήταν αφιερωμένες στον Πολιτισμό ή τα Γράμματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανδρουλάκης από Θεσσαλονίκη: Η κυβέρνηση περιφρονεί την αυτοδιοίκηση – Πρέπει να αντιδράσουμε
Συνάντηση με δημάρχους της Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Στο επίκεντρο η διαχείριση των υδάτων
Ανδρουλάκης από Θεσσαλονίκη: Η κυβέρνηση περιφρονεί την αυτοδιοίκηση – Πρέπει να αντιδράσουμε
Έκτακτα μέτρα για εργαζομένους λόγω καύσωνα – Ποιες ώρες περιορίζονται οι μετακινήσεις
Το υπουργείο Εργασίας τονίζει ότι πρέπει να λαμβάνονται μέτρα για την προστασία των εργαζομένων από τη θερμική καταπόνηση
Έκτακτα μέτρα για εργαζομένους λόγω καύσωνα – Ποιες ώρες περιορίζονται οι μετακινήσεις