Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δολοφονία Μακρή: Ενοχή για τους 2 κατηγορούμενους ζήτησε ο εισαγγελέας

Αρνήθηκαν και οι 2 την εμπλοκή τους στο έγκλημα – Ποιες κατηγορίες αντιμετωπίζουν

Την ενοχή των δύο κατηγορουμένων για τη δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή, τον Οκτώβριο του 2018, έξω από το σπίτι του στο Πανόραμα της Βούλας, ζήτησε ο εισαγγελέας της έδρας του δικαστηρίου. Ειδικότερα, ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του 32χρόνου για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά μόνας, της παράνομης οπλοφορίας, της παράνομης οπλοχρησίας, ενώ για τον 36χρόνο για το αδίκημα της απλής συνέργειας σε ανθρωποκτονία από πρόθεση.

 

Καταπέλτης ο εισαγγελέας

Οι δύο κατηγορούμενοι κατά τη διάρκεια των απολογιών τους αρνήθηκαν την εμπλοκή τους στο έγκλημα, κάτι το οποίο δεν έπεισε τον εισαγγελέα ο οποίος εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι βρίσκονται πίσω από τη δολοφονία.

Ο εισαγγελικός λειτουργός είπε στο δικαστήριο πως πέραν πάσης αμφιβολίας, ο μικρότερος αδελφός, 32 ετών, είναι ο δράστης της εν ψυχρώ δολοφονίας του επιχειρηματία ενώ ο κατά τέσσερα χρόνια μεγαλύτερος αδελφός του είναι ο συνεργός στην ανθρωποκτονία, ο οποίος μπορεί να μην βρισκόταν στην σκηνή του εγκλήματος αλλά βοήθησε στον σχεδιασμό και στην προπαρασκευή του εγκλήματος.

Κατά τον εισαγγελέα, δεν είναι γνωστοί οι λόγοι της εκτέλεσης του επιχειρηματία με καταιγισμό πυρών, ωστόσο η άγνοια του κινήτρου δεν μπορεί να εμποδίσει το δικαστήριο να κρίνει με βάση τα αποδεικτικά μέσα τα οποία οδηγούν στους δύο κατηγορούμενους.

Παράλληλα, απέρριψε τον ισχυρισμό τους ότι ήρθαν στην Ελλάδα στις 12 Οκτωβρίου 2018 στην Αθήνα, δηλαδή 20 ημέρες πριν τη δολοφονία, για να κάνουν διακοπές ή να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά.

«Διαβιούν πολυτελώς για 20 ημέρες στην περιοχή της Βούλας-Γλυφάδας που δεν είναι από τις φθηνές. Εμείς που μένουμε εδώ, δεν μπορούμε. Δεν προέκυψε πως συναντήθηκαν με κάποιον επιχειρηματία, είπαν ότι έχουν επισκεφθεί κάποιο ακίνητο για να νοικιάσουν προκειμένου να φτιάξουν καντίνα», είπε ο εισαγγελέας και συνέχισε: «Είπαν ότι είχαν αρκετά χρήματα από την αποζημίωση που έλαβε η μητέρα τους από το τροχαίο στον Καναδά. Εάν έχεις τόσα χρήματα, έρχεσαι στην Ελλάδα ένα μήνα διακοπές και συνεχίζεις να μένεις στη Βουλγαρία. Και πας κάπου βόρεια. Στην Χαλκιδική για παράδειγμα».

Ο εισαγγελέας τόνισε επίσης ότι οι κατηγορούμενοι έμειναν σε τέσσερα ξενοδοχεία και νοίκιασαν τέσσερα αυτοκίνητα, ενώ στάθηκε στο γεγονός πως το πρώτο ξενοδοχείο που έμειναν ήταν κοντά στο σπίτι του άτυχου επιχειρηματία.

«Είπαν διάφορες δικαιολογίες για τα αυτοκίνητα για το ότι δεν τους έκαναν. Έλα όμως που τα τρία εξ αυτών έχουν θεαθεί έξω από την οικία του δολοφονηθέντος. Και μάλιστα μόνο τις ημέρες που τα είχαν νοικιάσει οι κατηγορούμενοι» ανέφερε ο εισαγγελέας, ενώ σε άλλο σημείο της αγόρευσής του τόνισε: «Πέρα πάσης αμφιβολίας ο πρώτος κατηγορούμενος είναι ο δράστης της ανθρωποκτονίας. Δεν το λέω εγώ, το λέει το βίντεο της ανθρωποκτονίας. Φαίνεται από το βίντεο το γυμνασμένο προφίλ, η σωματοδομή, η κοτσίδα….», είπε ο εισαγγελέας.

Τέλος, κατά τον εισαγγελέα δεν υπάρχει καμία λογική στην αιτιολογία περί ξαφνικής ασθένειας του νεογέννητου παιδιού του στην Βουλγαρία, που προέβαλε ο 32χρονος για την αιφνίδια αναχώρηση του από την χώρα αμέσως μετά την δολοφονία. Κατά τον εισαγγελέα, η δικαιολογία του αναιρείται από τις κινήσεις που έκανε ο κατηγορούμενος: «Έχει γεννηθεί το παιδί σου. Σηκώνεσαι και φεύγεις και έρχεσαι στην Ελλάδα και όταν αρρωσταίνει το παιδί σου, δεν παίρνεις το αμάξι αμέσως που έχεις νοικιάσει να πας στο Προμαχώνα και να γυρίσεις τρέχοντας στην Βουλγαρία; Αντίθετα, περιμένεις να πας στο αεροδρόμιο και έχεις στο μυαλό σου να πλύνεις πριν, το νοικιασμένο αυτοκίνητο;».

Η δίκη συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των συνηγόρων.

Πηγή: iefimerida.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ