Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Προγράμματα επιμόρφωσης στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση για εκπαιδευτικούς

Tρεις δράσεις από το Υπουργείο Παιδείας

Συμπληρωματικές δράσεις επιμόρφωσης στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση για το σύνολο των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων και ειδικοτήτων, εκπόνησε το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ). 

Αναλυτικοτερα, πρόκειται για τρεις δράσεις:

1. Από το καλοκαίρι λειτουργούν ανοικτά διαδικτυακά μαθήματα (MOOCS) για την ταχεία επιμόρφωση των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη μεθοδολογία της σχολικής εκπαίδευσης από απόσταση. Στο πλαίσιο της προσπάθειας εξοικείωσης της εκπαιδευτικής κοινότητας με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) σε συνεργασία, αφ'ενός με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) και αφ' ετέρου με το Πανεπιστήμιο του Αιγαίου, δημιούργησαν δύο σχετικά επιμορφωτικά προγράμματα (MOOCS).

Το υπουργείο μάλιστα καλεί τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και ειδικοτήτων να τα παρακολουθήσουν (https://learn.eap.gr/  και  https://elearn.aegean.gr/ αντίστοιχα).

2. Για την περαιτέρω ενίσχυση των εκπαιδευτικών, εκπονήθηκε Οδηγός για τον εκπαιδευτικό σχεδιασμό μαθημάτων εξ αποστάσεως (http://iep.edu.gr/el/component/k2/1067-odigos-gia-ton-ekpaideftiko-sxediasmo-mathimaton-eks-apostaseos), όπου αποτυπώνονται συνοπτικά οι βασικές αρχές που πρέπει να ακολουθούνται για την αποδοτικότερη εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και είναι διαθέσιμος για όλους. 

3. Δρομολογείται ολοκληρωμένο πρόγραμμα ταχύρρυθμης επιμόρφωσης στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση για το σύνολο των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων και ειδικοτήτων, οι οποίες εντάσσονται στο στρατηγικό πλαίσιο των επιμορφώσεων (160.000 εκπαιδευτικοί, με προϋπολογισμό 2 εκατ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ταχιάος: Το καλοκαίρι ξεκινούν έργα αποκατάστασης 1,4 δισ. ευρώ στη Θεσσαλία
Έργα αποκατάστασης ύψους 1,4 δισ. ευρώ ξεκινoύν το καλοκαίρι στη Θεσσαλία μετά το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel
Ταχιάος: Το καλοκαίρι ξεκινούν έργα αποκατάστασης 1,4 δισ. ευρώ στη Θεσσαλία