Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μεγάλη φωτιά στα Καλύβια: Καίγονται σπίτια – Εκκενώνονται οικισμοί (VIDEO)

Εκκενώνονται οικισμοί - Μήνυμα από το 112

Aνεξέλεγκτη καίει η φωτιά στα Καλύβια Αττικής ενώ εκκενώνονται η Ανάβυσσος, η ΑΤΕ, η Δροσιά, το Αγιασμόθι και οι ευρύτερες περιοχές τους σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Σαρωνικού στο Facebook.

Άνδρες της αστυνομίας πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι προκειμένου να βεβαιωθούν ότι δεν βρίσκονται πολίτες ακόμη στις οικίες τους ενώ βοηθούν και ηλικιωμένους να απομακρυνθούν από τον οικισμό όπου  μαίνεται αυτή την ώρα η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα στην περιοχή.

Νωρίτερα οι Αρχές είχαν εκκενώσει  τον οικισμό Φέριζα και παράλληλα, εκκενώθηκε οικοτροφείο με 30 παιδιά στην ίδια περιοχή. 

Εντολή να εκκενώσουν τους οικισμούς «Άγιος Παντελεήμονας» και «Άρης Σαρωνίδας» εξέδωσε άλλωστε και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μέσω του 112.

Σε μήνυμα που εστάλη πριν από λίγο στους κατοίκους της περιοχής όπου μαίνεται αυτή την ώρα η φωτιά η Γενική Γραμματεία τούς καλεί να εκκενώσουν τώρα τους παραπάνω οικισμούς για προληπτικούς λόγους και να κατευθυνθούν προς την παραλία Παλαιάς Φώκαιας.

https://www.youtube.com/watch?v=XZnomjq7pL8&feature=emb_title https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=7TsQW3uknio&feature=emb_title&ab_channel=ProtoThema

Πηγή φωτογραφίας, video: protothema

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ