Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Νέα φωτιά στη Μόρια - Την εγκαταλείπουν πρόσφυγες και μετανάστες

Η αστυνομία έχει εκκενώσει τον χώρο

Κατάσταση χάους επικρατεί στη Λέσβο μετά την καταστροφική πυρκαγιά που ξεκίνησε από αιτούντες άσυλο στο ΚΥΤ της Μόριας.

Νέα μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στο ίδιο σημείο, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες. Ακριβώς πίσω από το ΚΥΤ καίγεται ό,τι είχε απομείνει. Είναι στα σημεία που δεν υπήρχε φωτιά χτες τη νύχτα. Στο σημείο επιχειρούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις με τη συνδρομή της ΕΛΑΣ. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η αιτία του ξεσπάσματος της δεύτερης πυρκαγιάς. 

Η φωτιά καίει σε δύο μέτωπα. Τα πράγματα είναι δύσκολα. Η αστυνομία έχει εκκενώσει τον χώρο.

Μετανάστες και πρόσφυγες εγκαταλείπουν την περιοχή. Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική. Η αστυνομία, ωστόσο, δεν επιτρέπει στους μετανάστες να κατευθυνθούν προς την πόλη. Σε λίγες ώρες καταφτάνουν και τα πλοία που θα φιλοξενήσουν κάποιους από τους μετανάστες. Επίσης, με πτήση τσάρτερ θα μετακινηθούν τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα.

Η πρώτη πυρκαγιά ξεκίνησε από πρόσφυγες και μετανάστες που μετά τον εντοπισμό των θετικών κρουσμάτων αρνήθηκαν να μπουν σε καραντίνα, όπως είπε και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.

Όπως είπε ο κ. Μηταράκης η δομή εκκενώθηκε, ενώ έχουν καταστραφεί χώροι της διοίκησης, άλλες διοικητικές εγκαταστάσεις και ένα μέρος από τους χώρους φιλοξενίας, καθώς επίσης και ο χώρος εντατικής θεραπείας.

Στη Μόρια θα μεταβεί αύριο Πέμπτη και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς.

Πηγή: skai

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ σε παιδιά κάτω των 13 σε πόλη στη Γαλλία
Κάθε ανήλικος ηλικίας κάτω των 13 ετών δεν θα μπορεί, χωρίς να συνοδεύεται από έναν ενήλικο, να κυκλοφορεί από τις 23.00 έως τις 06.00 σε δημόσιους...
Απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ σε παιδιά κάτω των 13 σε πόλη στη Γαλλία
Η επικίνδυνη ασθένεια που απειλεί όσους ξεχνούν να βουρτσίζουν τα δόντια τους
Ένας καθηγητής του Χάρβαρντ μιλά για τον κίνδυνο σοβαρών ασθενειών που διατρέχουν όσοι αμελούν τη στοματική τους υγιεινή
Η επικίνδυνη ασθένεια που απειλεί όσους ξεχνούν να βουρτσίζουν τα δόντια τους