Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς στον Έβρο - Κίνδυνος και στη Χαλκιδική

Σύμφωνα με το χάρτη κινδύνου που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Πολύ υψηλός είναι σήμερα ο κίνδυνος εκδήλωσης δασικής πυρκαγιάς (Δείκτης 4), στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Ειδικότερα, στο πλαίσιο ισχύος των προβλεπόμενων μέτρων πρόληψης που καθόρισε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Έβρου, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σημειώνεται ότι απαγορεύεται το κάπνισμα μελισσών και η καύση των αγρών, ενώ συνιστάται μεταξύ άλλων:

• Η μη καύση σκουπιδιών, ξερών χόρτων και κλαδιών

• Η αποφυγή εργασιών στην ύπαιθρο με μηχανήματα που δημιουργούν σπινθήρες, όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλησης ή άλλου εργαλείου

• Ο σεβασμός των απαγορευτικών πρόσβασης σε περιόδους υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς (απόφαση του περιφερειάρχης Α.Μ.Θ., Χρήστου Μέτιου περί απαγόρευσης κυκλοφορίας σε δάση και «ευπαθείς» περιοχές ευθύνης των δασαρχείων Σουφλίου και Αλεξανδρούπολης, συμπεριλαμβανομένης και της Σαμοθράκης».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το χάρτη κινδύνου που δημοσιεύει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, υψηλός (Δείκτης 3) είναι ο κίνδυνος και στη Χαλκιδική, καθώς και στην περιοχή της Καβάλας, της Θάσου και του βορείου Αιγαίου. Εκτός του Έβρου, πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος και στην Αττική, στο νότιο τμήμα της Εύβοιας, καθώς και στην περιοχή της Κορίνθου.

Δείτε το χάρτη της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας:

xartis_pyrkagia_14-9-2020.jpg

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τελετή Παράδοσης Ολυμπιακής Φλόγας: Ποια ερμηνεύτρια θα ψάλει τον Εθνικό Ύμνο
«Το ήθελα για τη Γαλλία να συμβεί, γιατί οι πρώτοι που με πήραν από την Ελλάδα ήταν οι Γάλλοι» δήλωσε η μεγάλη ερμηνεύτρια
Τελετή Παράδοσης Ολυμπιακής Φλόγας: Ποια ερμηνεύτρια θα ψάλει τον Εθνικό Ύμνο