Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μόρια: Η στιγμή του εμπρησμού (VIDEO)

Βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή του εμπρησμού

Αυτή είναι η στιγμή του εμπρησμού στο ΚΥΤ της Μόριας. Ο άνθρωπος που φαίνεται στο βίντεο να ανάβει φωτιές σε θάμνους είναι, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ένας εκ των ανδρών αφγανικής καταγωγής, που ανακοινώθηκε σήμερα ότι συνελήφθησαν από την ΕΛ.ΑΣ και κατηγορούνται για τον εμπρησμό.

Οι διάσπαρτες εστίες φωτιάς σε πολλά και διαφορετικά σημεία, γρήγορα εξαπλώθηκαν, με αποτέλεσμα το ΚΥΤ να τυλιχτεί στις φλόγες και να καταστραφεί, τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο:

Την ανακοίνωση για τη σύλληψη των "εμπρηστών της Μόριας", όπως τους χαρακτήρισε, έκανε ο ίδιος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σήμερα το μεσημέρι.

Όπως δήλωσε ο υπουργός, από τη Λέσβο όπου βρίσκεται, "οι εμπρηστές της Μόριας κρατούνται. Συνελήφθησαν πέντε νεαρής ηλικίας αλλοδαποί και αναζητείται ο ένας ο οποίος έχει ταυτοποιηθεί" και συνεχάρη για την επιτυχία της σύλληψης των εμπρηστών, τα στελέχη της ΕΛΑΣ στη Λέσβο και συγκεκριμένα τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, ενώ σημείωσε ότι "με τις συλλήψεις καταρρίπτονται τα σχετικά σενάρια ακραίων". Αναλυτικά. ο υπουργός ανέφερε ότι "οι εμπρηστές της Μόριας κρατούνται. Είναι πέντε νεαρά άτομα, αλλοδαποί. Αναζητείται άλλος ένας. Η αστυνομία δούλεψε μεθοδικά, έβαλε τέλος σε σενάρια και αβάσιμες υποθέσεις. Οι κάθε λογής ακραίοι διαψεύσθηκαν και πάλι. Το κράτος ανασυντάσσεται. Αποδεικνύει κάθε μέρα ότι είναι εδώ με αυστηρότητα, ευαισθησία, νομιμότητα και ανθρωπισμό. Οι μετανάστες, όπως και οι κάτοικοι, έχουν συμφέρον να αποδεχθούν τις προτάσεις μας και την πραγματικότητα της νέας δομής. Ενα είναι βέβαιο: Η Λέσβος δεν αντέχει άλλα συνθήματα, θέλει σοβαρότητα και στιβαρή διοίκηση. Σας διαβεβαιώ πως η λογική και η νομιμότητα, η ασφάλεια, η υγεία και η κανονική ζωή θα επικρατήσουν".

Αργά το απόγευμα σήμερα, έγινε γνωστό ότι συνελήφθη και ο έκτος άνθρωπος, που κατηγορείται για τον εμπρησμό στη Μόρια.

Πηγή: enikos

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ