Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ποια σχολεία έχουν κλείσει λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού

Μέχρι πότε θα μείνουν κλειστά – Εξ αποστάσεως γίνονται τα μαθήματα

Λίγες ημέρες μετά το πρώτο κουδούνι, σχολεία της χώρας παραμένουν κλειστά λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού.

Μετά το άνοιγμά τους στις 14 Σεπτεμβρίου, προέκυψαν θετικά δείγματα είτε σε μαθητές είτε σε καθηγητές, με αποτέλεσμα κάποια να παραμείνουν κλειστά χθες. Όπως ενημέρωσε το υπουργείο Παιδείας, κλειστά θα μείνουν όλα τα σχολεία στους Νομούς Λέσβου και Πέλλας ως και την Παρασκευή (18/9), μετά τα πολλαπλά κρούσματα κορωνοϊού στις δύο αυτές περιοχές, καθώς και τα εξής σχολεία:

Δημοτικό σχολείο ειδικής αγωγής Καλλιθέας Λήμνου (ως 18/9)

Νηπιαγωγείο ειδικής αγωγής Καλλιθέας Λήμνου (ως 18/9)

2ο Δημοτικό Βουτών Ηρακλείου (ως 27/9)

2ο Γενικό Λύκειο Καισαριανής (ως 27/9)

2ο Γυμνάσιο Πύργου Ηλείας (μόνο το τμήμα Β5 ως 27/9)

7ο Δημοτικό σχολείο Αλεξάνδρειας Ημαθίας (ως 18/9)

Την ίδια ώρα, στην Πάτρα έχει σημάνει συναγερμός σε τρία συνολικά σχολεία, μετά από θετικό δείγμα μητέρας ενός μαθητή, ο οποίος συμμετείχε σε κατάληψη στο σχολείο του, με αποτέλεσμα να μπουν μαθητές σε καραντίνα. Το 2ο Λύκειο Πάτρας ωστόσο δεν είναι το μόνο που αντιμετωπίζει πρόβλημα από αυτή την υπόθεση, καθώς σε καραντίνα είναι μαθητής από άλλο σχολείο που μπήκε στο αυτοκίνητο της μητέρας του, αλλά και το σχολείο όπου είναι καθηγητής ο πατέρας του παιδιού, που αμφότεροι έχουν τεθεί σε καραντίνα.

Όσον αφορά τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά, προβλέπεται να γίνουν κανονικά εξ΄ αποστάσεως τα μαθήματα, όπως προβλέπεται από το πρωτόκολλο του υπουργείου Παιδείας.

Πηγή: iefimerida.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ