Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Έπεσαν γέφυρες σε Βόλο και Καρδίτσα – Πού χτυπάει απόψε ο Ιανός (ΦΩΤΟ + VIDEO)

Προβλήματα από το πέρασμα του «Ιανού»

Καταστροφικό είναι το πέρασμα της κακοκαιρίας "Ιανός" που χτυπά από χθες το βράδυ τη δυτική χώρα. Σοβαρά προβλήματα εντοπίζονται στη Μαγνησία όπου κόπηκε στα δύο η παλαιά Εθνική Οδός, ενώ μεγάλος όγκος νερού παρέσυρε τη γέφυρα μετά το Αϊδίνι.

Σύμφωνα με το e-volos, επί τόπου μετέβη ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, η αντιπεριφερειάρχης, Δωροθέα Κολυνδρίνη και ο δήμαρχος Αλμυρού, Ευάγγελος Χατζηκυριάκος.

Η έντονη βροχόπτωση στην ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού τις τελευταίες ώρες είχε σαν αποτέλεσμα μεγάλος όγκος νερού να παρασύρει την παλιά γέφυρα αμέσως μετά το Αϊδίνι προς τον Αλμυρό επί της παλαιάς Εθνικής Οδού. Ο δρόμος είναι κομμένος στα δύο.

Κατέρρευσε γέφυρα


Κατέρρευσε η γέφυρα "Μπαλάνου" στο Μουζάκι

Στο μεταξύ, κατέρρευσε και η γέφυρα "Μπαλάνου" στο Μουζάκι λίγα λεπτά μετά τις 5 το απόγευμα, λόγω της κακοκαιρίας "Ιανός" όπως καταγράφει το KarditsaLive.Net .

Μία γέφυρα με ιστορία περίπου 70 ετών πλέον αποκοπεί πλήρως την κοινότητα Πευκοφύτου από τον δήμο Μουζακίου και όλη την Ανατολική Αργιθέα από την πρόσβαση προς την πόλη του Μουζακίου.

Θυμίζουμε ότι πριν ένα μήνα το KarditsaLive.Net είχε αποκλειστικά παρουσιάσει έγγραφο για τα σοβαρά προβλήματα που υπήρχαν σύμφωνα με αυτοψία των υπηρεσίων της Περιφέρειας Θεσσαλίας ωστόσο παρέμενε ανοιχτή προς χρήση από τους οδηγούς όλων των τύπων οχημάτων ενώ σε εξέλιξη ήταν εργασίες για να δοθεί μια πρόχειρη παράκαμψη μέσω της κοίτης του ποταμού και αμέσως μετά να κλείσει για πάντα η συγκεκριμένη γέφυρα και μέχρι να κατασκευαζόταν η νέα για την οποία ακόμα δεν υπάρχει μελέτη αλλά ούτε και πρόγραμμα που θα ενταχθεί.

Σταδιακή επιδείνωση του καιρού στην Ανατολική ηπειρωτική Ελλάδα

Ο μεσογειακός κυκλώνας "Ιανός", ο οποίος στροβιλιζόταν κοντά στις ακτές της Δυτικής Ελλάδας σήμερα το απόγευμα, κινείται πλέον αργά προς τα νότια, κεντρικά και ανατολικά τμήματα της ηπειρωτικής Ελλάδας, όπου ήδη καταγράφονται πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις.

Τις αμέσως επόμενες ώρες αναμένονται πολύ ισχυρές και πολύωρες βροχοπτώσεις και σε νοτιότερες περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και της Ανατολικής Πελοποννήσου. Και στην Αττική από τις βραδινές ώρες, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr, αναμένονται κατά διαστήματα έντονες βροχοπτώσεις, ιδιαίτερα στα βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού.

Οι δορυφορικές εκτιμήσεις που λαμβάνει και επεξεργάζεται το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr, δείχνουν ότι σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας σημειώνονται ραγδαιότητες βροχόπτωσης άνω των 50 χιλιοστών ανά ώρα. Επιπρόσθετα, το δίκτυο των 360 επίγειων μετεωρολογικών σταθμών του Αστεροσκοπείου κατέγραφε ημερήσια ύψη βροχής άνω των 140 χιλιοστών μέχρι τις 17:20 το απόγευμα της Παρασκευής.

Πού χτυπάει απόψε ο Ιανός 

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN TV, Κλέαρχο Μαρουσάκη, τη νύχτα χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή για την κακοκαιρία Ιανός. Πιο συγκεκριμένα, στη Στερεά Ελλάδα, στην κεντρική και βόρεια Εύβοια, στην περιοχή της Πελοποννήσου, στο κεντρικό Ιόνιο και στην Ζάκυνθο χρειάζεται αυξημένη προσοχή. Ταυτόχρονα, στο Ιόνιο και το βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι που θα πνέουν θα είναι θυελλώδεις. Στην Αττική θα σημειωθούν βροχοπτώσεις αλλά, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, τα φαινόμενα δεν θα είναι τόσο έντονα.

Πληροφορίες: e-volos, karditsalive.net

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ