Skip to main content

Κορωνοϊός - Φροντιστήρια: Από την πρώτη στιγμή συμμορφωθήκαμε πλήρως

Μέχρι στιγμής δεν παρατηρούνται ιδιαίτερα προβλήματα, λέει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος

Της ΜΑΡΙΑΣ ΚΟΥΖΟΥΦΗ 

Εκτός από τα σχολεία, με υποχρεωτική χρήση μάσκας τόσο από μαθητές όσο και από καθηγητές, πραγματοποιούνται τα μαθήματα και στα φροντιστήρια, τα οποία άνοιξαν από αρχές Σεπτέμβρη και κάποια και από τέλη Αυγούστου.

«Από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι προέχει η δημόσια υγεία και συμμορφωθήκαμε πλήρως με όλα τα μέτρα που ισχύουν κάθε φορά», τονίζει στον Τύπο Θεσσαλονίκης ο Γιάννης Βαφειαδάκης Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας, σημειώνοντας ότι μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί ανυπακοή ή κάποιο πρόβλημα σε σχέση με τη χρήση μάσκας. «Γενικά δεν έχουμε ιδιαίτερα προβλήματα. Η σύσταση που κάνουμε στα μέλη μας είναι αν παρουσιαστεί οποιοδήποτε ύποπτο σύμπτωμα σε παιδί να ενημερώνουν αμέσως τον ΕΟΔΥ και να λαμβάνουν οδηγίες από εκεί», τονίζει ο ίδιος.

Σημειώνεται ότι τα φροντιστήρια συμμορφώνονται στα μέτρα που έχει ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας, δηλαδή υποχρεωτική χρήση μάσκας καθόλη τη διάρκεια παραμονής στο εκπαιδευτήριο, απολύμανση και αερισμός του χώρου, αντισηπτικά, να είναι όσο το δυνατόν πιο αραιά στην τάξη κ.λπ.

Όπως λέει ο κ. Βαφειαδάκης, στην αρχή της σχολικής χρονιάς έγινε αναλυτική παρουσίαση των μέτρων μέσω διαδικτυακού σεμιναρίου με ειδικούς στα μέλη της ΟΕΦΕ σε όλη την Ελλάδα. Επισημαίνει ότι έτσι κι αλλιώς τα τμήματα είναι ολιγομελή αποτελούμενα κατά μέσο όρο 5-6 άτομα ενώ επισημαίνει και το γεγονός ότι κάθε φορά είναι τα ίδια παιδιά στα τμήματα.

Πάντως τα φροντιστήρια εξακολουθούν να προσφέρουν και την επιλογή του μαθήματος εξ΄αποστάσεως. Συγκεκριμένα, προσφέρονται τόσο αμιγώς εξ΄αποστάσεως μαθήματα, όσο και μαθήματα με κάποιους μαθητές να έχουν φυσική παρουσία και κάποιους άλλους να παρακολουθούν από το σπίτι τους για οποιονδήποτε λόγο. «Τα φροντιστήρια έχουν πλέον τη δυνατότητα να παρέχουν και τέτοιες υπηρεσίες», όπως λέει ο κ. Βαφειαδάκης, υπενθυμίζοντας ότι το διάστημα της καραντίνας μπορεί να μας βρήκε όλους απροετοίμαστους με τη διαφορά όμως ότι ο ιδιωτικός τομέας ήταν έτοιμος «την άλλη μέρα». «Χωρίς υπερβολή τα φροντιστήρια κράτησαν όρθιο το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας», υποστηρίζει, σημειώνοντας ότι αυτό είναι κάτι που το εισπράττουν τώρα από τις οικογένειες.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ "ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ"