Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θα χαλάσει «εξπρές» ο καιρός - Πότε έρχονται βροχές στη Θεσσαλονίκη

Πλησιάζει νέα κακοκαιρία αυτό το Σάββατο και θα πλήξει και τη Βόρεια Ελλάδα

Από αργά το βράδυ της Παρασκευής προς το ξημέρωμα του Σαββάτου θα ξεκινήσει ένα νέο κύμα κακοκαιρίας που θα πλήξει περιοχές της χώρας.

Όπως αναφέρει ο Σάκης Αρναούτογλου: «Προσοχή! Κακοκαιρία το Σάββατο στις περισσότερες περιοχές της δυτικής, κεντρικής και βορείας Ελλάδας με ισχυρές βροχές αλλά και θυελλώδεις νοτιάδες!».

Σύμφωνα με τον Σ. Αρναούτογλου: «Οι πρώτες βροχές θα πέσουν στα βόρεια βορειοδυτικά στο ξημέρωμα του Σαββάτου.

Στη βορειοδυτική Ελλάδα η επιδείνωση του καιρού το Σάββατο θα είναι ραγδαία από τα ξημερώματα, ενώ μέχρι και το μεσημέρι θα περάσουν την Πίνδο και θα φτάσουν στη Βόρεια Ελλάδα.

Η Θεσσαλονίκη θα έχει μπόρες και καταιγίδες από τα ξημερώματα του Σαββάτου μέχρι και το μεσημέρι, πιθανώς και μέχρι το βράδυ και στη συνέχεια ο καιρός θα ανοίξει και πάλι». Και το προγνωστικό του meteo δίνει βροχές από τα ξημερώματα μέχρι και το μεσημέρι του Σαββάτου.

Από την πλευρά του ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης επισημαίνει πως: «Η χώρα μας τις επόμενες ημέρες αναμένεται να βρεθεί στην πορεία ενός πολύ επικίνδυνου βαρομετρικού χαμηλού το οποίο καθώς θα κινηθεί από την κεντρική Ευρώπη ανατολικά νοτιοανατολικά θα βαθύνει και θα οργανωθεί σημαντικά με αποτέλεσμα να είναι σε θέση να δώσει πολύ μεγάλο όγκο νερού σε αρκετές περιοχές της χώρας μας.

Έτσι λοιπόν το Σάββατο τμήμα αυτής της διαταραχής θα χτυπήσει τη χώρα μας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά και βορειοανατολικά τμήματα. Αυξημένο κίνδυνο για πλημμύρες εμφανίζουν τα νησιά του Ιονίου πελάγους, η δυτική ηπειρωτική χώρα (Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος) και στην πορεία της διαταραχής αυτής η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και πιθανόν το βόρειο βορειοανατολικό Αιγαίο.

Από εκεί και μετά νέα διαταραχή θα μας απασχολήσει την Δευτέρα της άλλης εβδομάδας βάζοντας στο "κόκκινο" αρκετές περιοχές του Ιονίου και της ηπειρωτικής χώρας αρχικά και στην εξέλιξη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου».

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου στο δελτίο της ΕΡΤ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καταγγελίες Καλλιάνου: Η Ιατρική του ΕΚΠΑ στηρίζει τους γιατρούς του «Αττικόν»
«Παρέχουν υψηλό επίπεδο φροντίδας» - Ανακοίνωση την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της Σχολής
Καταγγελίες Καλλιάνου: Η Ιατρική του ΕΚΠΑ στηρίζει τους γιατρούς του «Αττικόν»