Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ξεκίνησε η δίκη για το θάνατο της 4χρονης Μελίνας

Έκανε λάθη η αναισθησιολόγος, κατέθεσε ο πατέρας

Μετά από αναβολές, ξεκίνησε σήμερα η δίκη της αναισθησιολόγου που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια για το θάνατο της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη, ο οποίος είχε προκαλέσει και πολιτικές αναταράξεις λόγω της συγγένειας της αναισθησιολόγου με τότε κυβερνητικό στέλεχος.

Ο θάνατος της Μελίνας επήλθε στα τέλη Δεκεμβρίου του 2015 ύστερα από χειρουργική επέμβαση ρουτίνας για κρεατάκια στην οποία είχε υποβληθεί στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου. Μιλώντας πριν την έναρξη της δίκης στους δημοσιογράφους, ο πατέρας της Μελίνας ανέφερε μεταξύ άλλων: «Πέντε χρόνια περιμένω τη δικαίωση της κόρης μου. Φαίνονται στη δικογραφία τα λάθη της αναισθησιολόγου. Καθυστερημένη αντιμετώπιση, λάθος τρόπος και κόντρα στο πρωτόκολλο».

Με την ανάγνωση των ονομάτων των μαρτύρων και με πρώτη κατάθεση αυτή του πατέρα Μανόλη Παρασκάκη, ξεκίνησε συγκεκριμένα η δίκη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου για το θάνατο της μικρής Μελίνας. Στην κατάθεσή του ο Μανόλης Παρασκάκης περιέγραψε την ημέρα εκείνη, με απόλυτη ψυχραιμία αλλά και συχνό κόμπιασμα στη φωνή, ενώ δεν έλειψαν και οι στιγμές που έκλαψε.

Είπε ότι είχαν κάνει με θρησκευτική ευλάβεια όσα τους είπαν οι γιατροί για την προετοιμασία και ότι ο προεγχειρητικός έλεγχος ήταν απόλυτα καθαρός. Ανέφερε ότι καθυστερούσαν να βγουν και ότι αντιλήφθηκε πανικόβλητες νοσοκόμες. Τελικά, όπως είπε, βγήκε ο χειρουργός και τους ενημέρωσε ότι το παιδί προσπάθησαν να το ξυπνήσουν δυο φορές, δεν μπορούσαν και ότι κάνει βρογχοσπασμό.

«Ρώτησα σαν πατέρας αν κινδυνεύει το παιδί μου. Με καθησύχασαν. Αν ήξερα ότι η συγκεκριμένη αναισθησιολόγος θα αναλάμβανε το παιδί μου, μετά από αυτά που άκουσα ότι έκανε χρήση πεθιδινης δεν θα το πήγαινα σε αυτή. Δυστυχώς δεν μπορώ να το αποδείξω ότι έχει σχέση με αυτήν την κατάσταση. Το παιδί μου το αντιμετώπισε με λάθος τρόπο», είπε μεταξύ άλλων.

«Το παιδί μου έγινε θυσία για να αλλάξουν κάποια πράγματα – όπως μαθαίνω – στο ΕΣΥ σχετικά με τον προεγχειρητικό έλεγχο των παιδιών και την εκπαίδευση των αναισθησιολόγων. Το να κάνει ένα παιδί βρογχοσπασμό δεν είναι σπάνιο, το θέμα είναι πως αντιμετωπίστηκε αυτό», υπογράμμισε ο πατέρας της Μελίνας.

Η κατάθεση της μητέρας: «Σας είπαν ψέματα» της είπε γιατρός

Συναισθηματικά φορτισμένη ήταν και η κατάθεση της μητέρας της Μελίνας, η οποία, με δάκρυα στα μάτια αλλά χωρίς ξεσπάσματα και φωνές περιέγραψε κι εκείνη με τη σειρά της την μέρα που όλα τελείωσαν για την μικρή της κόρη.
Ανέφερε όσα και ο άνδρας της, επισημαίνοντας πως η ενημέρωση που είχαν στο Βενιζέλειο ήταν: «Το παιδί σας δεν ξυπνάει, δεν υπάρχει ένδειξη ότι κινδυνεύει και για τη δίκη της ασφάλεια θα μεταφερθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του ΠΑΓΝΗ».

Τόνισε όμως ότι όταν έφθασαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «σαν τρελοί» και είπαν στη γιατρό που τους ενημέρωσε εκεί ότι το παιδί δεν κινδυνεύει – με βάση την ενημέρωση που είχαν από το Βενιζέλειο – εκείνη γύρισε και τους είπε: «Σας είπαν ψέματα».

Η συγκεκριμένη γιατρός ήταν και η επόμενη μάρτυρας, με την Πρόεδρο του Δικαστηρίου να την ρωτά: «Όταν εσείς ενημερώσατε τους γονείς στην πρώτη ενημέρωση τους είπατε ‘’σας είπαν ψέματα’’» Η μάρτυρας απάντησε: «Δεν θυμάμαι να έχω πει κάτι τέτοιο. Στα τόσα χρόνια που δουλεύω αποφεύγω τέτοιες ακραίες εκφράσεις».

Πηγή: cretalive.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μαρινάκης για ΣΥΡΙΖΑ: Ζητάνε παραιτήσεις υπουργών ενώ είναι πλήρως ανενημέρωτοι
Οι καταναλωτές από τους οποίους ζητείται επιστροφή ενισχύσεων αντιστοιχούν στο 1,7 τις χιλίοις επί του συνόλου
Μαρινάκης για ΣΥΡΙΖΑ: Ζητάνε παραιτήσεις υπουργών ενώ είναι πλήρως ανενημέρωτοι