Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Επεισόδια στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα

Άγνωστοι πέταξαν πέτρες και μολότοφ στους αστυνομικούς που απάντησαν με ρίψη χημικών

Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν λίγο πριν ολοκληρωθεί το εκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας,  όταν ομάδα αγνώστων έριξε πέτρες, φωτοβολίδες και βόμβες μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες απάντησαν κάνοντας ρίψη χημικών, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Βασικό αίτημα του συλλαλητηρίου αποτελεί η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού.

Με κεντρικό σύνθημα «αγώνας μαζικός, πανεκπαιδευτικός θα είναι η απάντηση από δω και μπρος» οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και στη συνέχεια κατευθήνθηκαν προς τη Βουλή.

Οι συγκεντρωμένοι διεκδικούν, μεταξύ άλλων, μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη (έως και 15 μαθητές ανά τμήμα), προσλήψεις καθηγητών ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά, καθώς και επαρκές προσωπικό καθαριότητας.

Την κινητοποίηση στηρίζουν και συμμετέχουν εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, μαθητές, φοιτητές καθώς και ομοσπονδίες και ενώσεις γονέων.

Να σημειωθεί ότι έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.

https://www.youtube.com/watch?v=S6Dw_8qTwcs&ab_channel=ProtoThema

Πηγή φωτ : Newsit.gr, πηγή βίντεο: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Σεμινάριο επιχειρηματικότητας για Ουκρανούς πολίτες διοργάνωσε ο ΔΟΜ
Συνολικά 32 Ουκρανοί συμμετέχοντες στο τριήμερο σεμινάριο, επωφελήθηκαν από τις γνώσεις έμπειρων νομικών και συμβούλων επιχειρήσεων
Θεσσαλονίκη: Σεμινάριο επιχειρηματικότητας για Ουκρανούς πολίτες διοργάνωσε ο ΔΟΜ