Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μερομήνια 2020-2021: Πότε θα χαλάσει ο καιρός, με χιόνια – Η πρόβλεψη ανά μήνα

Από τον Νοέμβριο ξεκινούν τα επόμενα σημαντικά καιρικά φαινόμενα

Τα Μερομήνια «έπιασαν» την τάση για την πρώτη σοβαρή κακοκαιρία του φθινοπώρου, καθώς η εκτίμηση του έμπειρου αναλυτή Δημήτρη Τσούλη ήθελε την έντονη κακοκαιρία στο διάστημα 23 με 27 Σεπτεμβρίου, ενώ τελικώς, η φονική κακοκαιρία του Ιανού έπεσε μόλις μια εβδομάδα νωρίτερα, και η πρόγνωση έπεσε «μέσα» για την άμεση βελτίωση του καιρού και τις θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών

Διαβάστε παρακάτω τις προβλέψεις ανά μήνα με τον Οκτώβριο να αναμένεται να είναι ήπιος όπως και έχει ξεκινήσει, ωστόσο, από Νοέμβριο έρχονται ξανά σημαντικά καιρικά γεγονότα.

Οκτώβριος 2020

Ξεκινά με ήπιο καιρό στο πρώτο πενθήμερο με ασθενή τοπικά φαινόμενα. Από τις 6 έως 10 του μήνα περισσότερες βροχές και καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας. Άνομβρος στο υπόλοιπο διάστημα ο μήνας, δεν αναμένεται τίποτα το ιδιαίτερο. 

Νοέμβριος 2020

Ξεκινά με ήπιο καιρό κατά την πρώτη εβδομάδα. Από 7 – 11 αναμένονται βροχές και ισχυρές καταιγίδες κατά διαστήματα. Μικρή βελτίωση στο μέσο του μηνός και άνοδος θερμοκρασίας.

Πολύ σημαντική αλλαγή στο τρίτο δεκαήμερο Νοεμβρίου και μέχρι το τέλος με συνεχείς ισχυρές κακοκαιρίες από τις 18/11 και μετά, χωρίς να αποκλείονται και πλημμυρικά φαινόμενα. Πτώση θερμοκρασίας και χιόνια ακόμη και σε σχετικά χαμηλά από 25-27.

Δεκέμβριος 2020

Ξεκίνημα με βελτιωμένο καιρό την πρώτη εβδομάδα, ίδιο μοτίβο με λίγα φαινόμενα και τη δεύτερη. Από τα μέσα του μήνα, αναμένεται βαρυχειμωνιά διαρκείας με συνεχόμενες κακοκαιρίες, πολλές βροχές και χιόνια όχι μόνο στα ορεινά.

Φτάνοντας, μάλιστα, προς τα Χριστούγεννα χιονοπτώσεις αναμένονται και στα πεδινά και παραθαλάσσια. Πιο έντονα και παρατεταμένα φαινόμενα στο διάστημα 24-29 Δεκεμβρίου.

Ιανουάριος 2021

Κρύος αλλά και βελτιωμένος καιρός στο πρώτο πενθήμερο. Άστατος έως τα μέσα του μήνα με βροχές και διαστήματα με χιόνια στα ορεινά. Πτώση και έντονη κακοκαιρία με χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα ή ακόμη και στα πεδινά από 18-23/1. Βελτίωση μετά και νέα κακοκαιρία 27 με 29 Γενάρη.

Φεβρουάριος 2021

Ξεκινά με κακοκαιρία με βροχές στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά, ίσως και σε χαμηλότερα υψόμετρα. Βελτίωση στη συνέχεια και σχετικά ήπιος καιρός έως το τέλος του μήνα. Αρκετές βροχές τις τελευταίες μέρες του Φλεβάρη.

Μάρτιος 2021

Καθαρά χειμερινός με πολλές βροχές και χιόνια έως και σε χαμηλά υψόμετρα την πρώτη εβδομάδα. Μικρή βελτίωση μετά και νέες κακοκαιρίες από 17-26 με πολλά φαινόμενα και χιόνια ξανά σε χαμηλά υψόμετρα. Βελτίωση σημαντική τις τελευταίες μέρες του μήνα.

Απρίλιος 2021

Ξεκινά με καλό καιρό και έτσι θα συνεχίσει μέχρι και το τλεευταία δεκαήμερο όταν και αναμένονται αρκετές βροχές και καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας κατά περιόδους

Μάιος 2021

Ξεκινά με άστατο καιρό, βροχές και μπόρες την πρώτη εβδομάδα καλοκαίρι σχεδόν στη συνέχεια. Μπόρες και πτώση θερμοκρασίας από 21 έως 24.

Ιούνιος 2021

Καλοκαίρι από το ξεκίνημα του με ζέστη για το μεγαλύτερο διάστημα με εξαίρεση την περίοδο 21-25/6 όταν και αναμένονται μπόρες και καταιγίδες.

Ιούλιος 2021

Πολύ ζεστός αρχικά με καύσωνα στο πρώτο δεκαήμερο ακολουθούν τα μελτέμια μέχρι και το τέλος του μήνα. Δεν θα λείψουν φαινόμενα αστάθειας και μπόρες κατά το τρίτο δεκαήμερο.

Αύγουστος 2021

Κυρίαρχα τα μελτέμια στο πρώτο δεκαήμερο, αρκετή ζέστη στο υπόλοιπο του μήνα και με αστάθεια και μπόρες σε ενδιάμεσα διαστήματα.

Δείτε αναλυτικά τα Μερομήνια στην ΕΡΤ. 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ξεσπά ο Αντώνης Κανάκης για Τέμπη: «Σε πιάνει μπόχα, αηδία» - Τα ερωτήματα που θέτει
«Ένα ακόμα δυστύχημα είναι ότι δυστυχώς επάνω σε αυτή την υπόθεση έχουν ξεκινήσει να παίζονται χίλια δυο παιχνίδια» είπε ο Αντώνης Κανάκης
Ξεσπά ο Αντώνης Κανάκης για Τέμπη: «Σε πιάνει μπόχα, αηδία» - Τα ερωτήματα που θέτει
Μαθητής στην Πάτρα έπαθε ηλεκτροπληξία – Ακούμπησε γυμνό καλώδιο σε σχολείο
Ο 17χρονος μεταφέρθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο του Ρίου το οποίο εφημέρευε
Μαθητής στην Πάτρα έπαθε ηλεκτροπληξία – Ακούμπησε γυμνό καλώδιο σε σχολείο