Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Να απορριφθούν τα ελαφρυντικά ζήτησε η εισαγγελέας για τη Χρυσή Αυγή

Παρόντες στο δικαστήριο είναι 9 από τους κατηγορούμενους

Ξεκίνησε η σημερινή διαδικασία στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Στο δικαστήριο είναι παρόντες 9 κατηγορούμενοι. Η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου ξεκίνησε την αγόρευσή της για τα ελαφρυντικά, ζητώντας να απορριφθούν για τη συντριπτική πλειοψηφία των καταδικασθέντων για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Η εισαγγελέας ζήτησε να αναγνωριστούν ελαφρυντικά μόνο για τους Μπούκουρα, Κουκούτση και Αλεξόπουλο. Παρά ταύτα, σε ό,τι αφορά τον σκληρό πυρήνα της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής -που έφθασαν να εκλιπαρούν με απίθανους ισχυρισμούς για ελαφρυντικά- η πρόταση είναι απορριπτική ως προς τα ελαφρυντικά.

Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας προτείνει να μην αναγνωριστούν ελαφρυντικά στους Μιχαλολιάκο, Κασιδιάρη, Παναγιώταρο, Λαγό, Παππά, Γερμενή και Ματθαιόπουλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΑΝΤ1, η εισαγγελική πρόταση προκάλεσε την αντίδραση των δικηγόρων υπεράσπισης των μελών της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Αυτή την ώρα η διαδικασία έχει διακοπεί και δεν είναι ακόμη γνωστό αν η εισαγγελέας θα επανέλθει με νέα πρόταση ή αν θα περάσουν στη δευτερολογία των συνηγόρων.

Τι είχε ζητήσει ο Λαγός 

Τρία ελαφρυντικά αιτήθηκε και ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, για την υπόθεση των νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

Η υπεράσπισή του ζήτησε να αναγνωριστούν στον ευρωβουλευτή τα ελαφρυντικά του σύννομου βίου, της καλής διαγωγής μετά την πράξη και της μη εύλογης διάρκειας της δίκης. Σύμφωνα με τον συνήγορό του «ο Γιάννης Λαγός μέχρι σήμερα προάγει τα συμφέροντα της Ελλάδος, με πολιτικά μέσα μέσω της ευρωβουλής».

Επιπλέον, αναφέρθηκε στα φιλοζωικά αισθήματα του Γιάννη Λαγού και την πίστη του στην ορθόδοξη θρησκεία, προκειμένου να πείσει το δικαστήριο.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι Ηλίας Κασιδιάρης, Ελένη Ζαρούλια και πολλοί άλλοι πρώην βουλευτές ζητούν διάφορα ελαφρυντικά.

Έτοιμη για συλλήψεις η ΕΛ.ΑΣ.

Την ίδια ώρα, σε πλήρη επιφυλακή παραμένει η ΕΛ.ΑΣ. για τη στιγμή που θα «κλειδώσουν» οι ποινές για στελέχη της Χρυσής Αυγής, προκειμένου να προβεί σε συλλήψεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία εδώ και καιρό έχει θέσει ένα διακριτικό, αλλά και στενό κλοιό τους ενόχους της υπόθεσης. Τόσο τα 7 ηγετικά στελέχη, όσο και τον Γ. Ρουπακιά, τον δολοφόνο του ακτιβιστή-ράπερ Παύλου Φύσσα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ