Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ένταση και χημικά στο μαθητικό συλλαλητήριο στην Αθήνα (VIDEO)

Έξω από το υπουργείο Παιδείας – Ποια είναι τα αιτήματα των μαθητών

Επεισόδια σημειώθηκαν έξω από το υπουργείο Παιδείας, όπου πραγματοποιείται μαθητικό συλλαλητήριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ένταση ξεκίνησε όταν «έφυγαν» πέτρες και κομμάτια από μάρμαρο προς τους αστυνομικούς και το υπουργείο. Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χημικά.

Οι μαθητές που πραγματοποιούν τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ζητούν τη μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη, καθώς επίσης και την πρόσληψη εκπαιδευτικών, προκειμένου να καλυφθούν όλα τα κενά στα σχολεία. Άλλο αίτημα των μαθητών είναι η αύξηση του προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία, ώστε να μπορέσουν να εφαρμοστούν με ακρίβεια οι σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ. Τέλος, ζητούν να μην εφαρμοστεί η υπουργική απόφαση που προβλέπει την απαγόρευση της συμμετοχής στην εξ αποστάσεως σύγχρονη διδασκαλία όσων συμμετέχουν στις καταλήψεις και να λαμβάνουν απουσίες.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αριθμός των καταλήψεων στα σχολεία έχει μειωθεί σημαντικά από την αρχή της εβδομάδας, όταν άρχισε η εφαρμογή της εν λόγω απόφασης, ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν επίσημα αριθμητικά στοιχεία.

Στην κινητοποίηση των μαθητών συμμετέχουν και καθηγητές, καθώς η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει σχετική στάση εργασίας.

Δείτε video από το σημείο:

https://www.facebook.com/alfavita.gr/videos/2725804611031859

Πηγή: iefimerida.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πορεία ειρήνης σήμερα από την ΕΔΥΕΘ στη Θεσσαλονίκη
Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) οργανώνει και φέτος την καθιερωμένη Πανελλαδική Ημέρα Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης σεόλη τη...
Πορεία ειρήνης σήμερα από την ΕΔΥΕΘ στη Θεσσαλονίκη