Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σεισμοί 5,1 και 5,2 Ρίχτερ ταρακούνησαν την Κρήτη

Συνολικά 5 δονήσεις έγιναν κατά τη διάρκεια της νύχτας – Πού βρίσκεται το επίκεντρο

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 7:11, 350 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Αθήνας. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο 49 χιλιόμετρα ΒΒΑ της Σητείας.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας έγιναν ακόμη τέσσερις σεισμικές δονήσεις, η πρώτη από τις οποίες χαρακτηρίζεται «ισχυρή», με επίκεντρο στο θαλάσσιο χώρο περίπου πενήντα χιλιόμετρα βόρεια της Σητείας στην Κρήτη, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Συγκεκριμένα, η πρώτη -«ισχυρή»- δόνηση, μεγέθους 5,1 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 03:30 και το επίκεντρό της εντοπίστηκε 49 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοανατολικά της Σητείας. Η δεύτερη, μεγέθους 4,4 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 03:44 και το επίκεντρό της εντοπίστηκε 47 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοανατολικά της Σητείας. Η τρίτη, μεγέθους 4,1 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 04:11 και το επίκεντρό της εντοπίστηκε σε απόσταση 50 χιλιομέτρων βόρεια-βορειοανατολικά της Σητείας, κατά το Ινστιτούτο. Οι δύο τελευταίες δονήσεις χαρακτηρίζονται «ασθενείς». Στη συνέχεια το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοίνωσε ότι σήμερα, στις 05:38 ώρα Ελλάδος, το σεισμολογικό δίκτυο κατέγραψε ασθενή σεισμική δόνηση με μέγεθος 4,1 της κλίμακας Ρίχτερ. Ο σεισμός έγινε σε απόσταση 348 χιλιόμετρα ΝΑ της Αθήνας. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο 47 χιλιόμετρα ΒΒΑ της Σητείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ