Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

18χρονοι προσπάθησαν να περάσουν σπάνιο ναρκωτικό στη χώρα (ΦΩΤΟ)

Μεγάλη επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, συνέλαβαν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» δύο 18χρονους από το Ισραήλ που προσπάθησαν να περάσουν στην Ελλάδα βαλίτσες με 100 κιλά του σπάνιου ναρκωτικού Khat.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δύο αλλοδαποί, που έφτασαν στην Ελλάδα, προερχόμενοι από το Τελ Αβίβ, μετέφεραν μέσα σε τέσσερις βαλίτσες, ποσότητα Khat, βάρους 97,5 κιλών, η οποία και κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Τι είναι το ναρκωτικό Khat

Το ναρκωτικό Khat, γνωστό διεθνώς ως «φυσική κοκαΐνη», είναι ένα φυτό που καλλιεργείται σε όλη την ανατολική Αφρική και την Αραβική χερσόνησο σε μεγάλα υψόμετρα.

Το khat, το βρίσκει κανείς είτε αποξηραμένο είτε σε σκόνη. Συνήθως, πάντως, οι χρήστες του ναρκωτικού προτιμούν τα φρέσκα φύλλα, διότι τα αποξηραμένα δεν έχουν έντονες ουσίες που να προκαλούν διέγερση.

Σε ορισμένες χώρες η διακίνηση της ουσίας είναι νόμιμη, σε αντίθεση με την Ελλάδα που επιφέρει ποινές κακουργηματικού χαρακτήρα.

khat1.jpg

 

khat2.jpg

khat3.jpg

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πόση βιταμίνη D χρειαζόμαστε και γιατί
Η βιταμίνη D  είναι μία από τις τέσσερις λιποδιαλυτές βιταμίνες στις οποίες έχουν αποδοθεί σημαντικές βιολογικές δράσεις
Πόση βιταμίνη D χρειαζόμαστε και γιατί