Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δίωξη σε 49χρονο για παράνομο ξενώνα φιλοξενίας ηλικιωμένων στις Σέρρες

Διατηρούσε παράνομα ξενώνα φιλοξενίας ηλικιωμένων όπου έμεναν 10 άτομα

Στον ανακριτή Σερρών παραπέμφθηκε για να απολογηθεί ο 49χρονος που συνελήφθη χθες από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ηράκλειας, καθώς φέρεται να διατηρούσε παράνομο ξενώνα φιλοξενίας ηλικιωμένων και ατόμων με κινητικά προβλήματα. Νωρίτερα σήμερα, ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Σερρών, ο οποίος άσκησε δίωξη εναντίον του και τον παρέπεμψε στον ανακριτή, από τον οποίο πήρε προθεσμία να απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, ο ξενώνας λειτουργούσε από την 31η Αυγούστου χωρίς να διαθέτει την απαιτούμενη άδεια από την αρμόδια Αρχή και χωρίς να τηρούνται οι νόμιμες διατυπώσεις και συνθήκες ασφαλούς διαβίωσης των ατόμων που διέμεναν σε αυτόν. Σε έρευνα που διενεργήθηκε στους χώρους του ξενώνα, διαπιστώθηκε ότι διέμεναν έναντι χρηματικής αμοιβής 10 άτομα. Επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 339 ναρκωτικά χάπια, για τα οποία δεν υπήρχαν οι απαιτούμενες ιατρικές συνταγές. Επιπλέον, δεν τηρούνταν τα μέτρα για την αποφυγή και τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Με μέριμνα των αρμόδιων κοινωνικών υπηρεσιών, οι ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών για την περίθαλψή τους κι αναζητούνται οι συγγενείς τους, προκειμένου να ενημερωθούν.

Σε βάρος του συλληφθέντος σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της έκθεσης, της παραβίασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών και της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε στον Λιθότοπο του δήμου Ηράκλειας Σερρών, όταν χθες το πρωί εντοπίστηκε ηλικιωμένη να περιπλανιέται στους δρόμους του χωριού. Αμέσως ενημερώθηκε η τοπική αστυνομική Αρχή, που έφτασε στο οίκημα όπου φέρεται να διαβιούσε η γυναίκα. Στο ίδιο σημείο εντοπίστηκαν άλλα εννέα υπέργηρα άτομα (οκτώ άνδρες και μία γυναίκα), ενώ αμέσως ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες της περιοχής και η Εισαγγελία Πρωτοδικών Σερρών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φάμελλος για πρόταση δυσπιστίας: Η κοινωνία μας έφερε εδώ σήμερα
«Ακόμα κι αν λάβει σήμερα την ψήφο εμπιστοσύνης ο κ. Μητσοτάκης, αυτό δε σημαίνει ότι απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της ελληνικής κοινωνίας»
Φάμελλος για πρόταση δυσπιστίας: Η κοινωνία μας έφερε εδώ σήμερα