Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Χαλάει ο καιρός: Έρχονται βροχές στη Β. Ελλάδα - Η πρόγνωση για Θεσσαλονίκη

Ο καιρός της εβδομάδας από την ΕΜΥ και η πρόγνωση για επιδείνωση

Έρχεται επιδείνωση του καιρού από τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Κλέαρχο Μαρουσάκη. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πρόβλεψη του καιρού του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη, «Ψυχρό μέτωπο από την κεντρική Ευρώπη αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα μας από αύριο καθώς αυτό κινείται γρήγορα νοτιοανατολικά με αποτέλεσμα την μεταφορά αρκετά ψυχρότερου αέρα που θα οδηγήσει στην πτώση της θερμοκρασίας».

Η ανάρτηση του Κλ. Μαρουσάκη:

ΚΑΙΡΟΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΨΥΧΡΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ

Ψυχρό μέτωπο από την κεντρική Ευρώπη αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα μας από αύριο καθώς αυτό κινείται γρήγορα νοτιοανατολικά με αποτέλεσμα την μεταφορά αρκετά ψυχρότερου αέρα που θα οδηγήσει στην πτώση της θερμοκρασίας.

Η όλη αυτή εξέλιξη θα οδηγήσει στη σύγκρουση ψυχρών και θερμών αερίων μαζών πάνω από τη χώρα μας σχηματίζοντας βαρομετρικό χαμηλό προς τα νότια θαλάσσια τμήματα.

Έτσι θα δημιουργηθεί έντονη διαφορά πίεσης πάνω από το Αιγαίο με αποτέλεσμα την επικράτηση πολύ ισχυρών βοριάδων στο Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα.

Ταυτόχρονα μέτωπο κακοκαιρίας θα απασχολήσει τα ανατολικά και νότια τμήματα ως αποτέλεσμα του συνδυασμού όλων των παραπάνω με αποτέλεσμα την εκδήλωση βροχών και καταιγίδων.

Επισυνάπτεται βίντεο όπου απεικονίζονται χάρτες 24ωρης βροχόπτωσης από αύριο μέχρι και Πέμπτη. Όσο πιο σκούρα τα χρώματα τόσο πιο πολλές οι βροχές. Τις καταιγίδες θα πρέπει να τις περιμένουμε στο νότιο Αιγαίο αλλά και τα δυτικά του τμήματα συμπεριλαμβανομένων και των τμημάτων της ηπειρωτικής χώρας που βρέχουν.

Στην Αττική λίγες βροχές στα ανατολικά και βόρεια κυρίως συνοδεία βοριά.

Στην Θεσσαλονίκη μικρή η πιθανότητα για τοπικές βροχές με έμφαση τα πόδια της Χαλκιδικής.

Γενικά αυτός ο τύπος καιρού επηρεάζει περιοχές από την οροσειρά της Πίνδου και ανατολικότερα και από τα τρία πόδια της Χαλκιδικής και νοτιότερα με τα περισσότερα φαινόμενα για την ηπειρωτική χώρα κοντά σε βουνά και για τη Θάλασσα εκεί που συνυπάρχουν βουνό και θάλασσα ιδίως δε όταν έχουμε απότομους και αρκετά ψηλούς ορεινούς όγκους.

Καλή Κυριακή φίλες και φίλοι μου!

https://www.facebook.com/klearhos.marousakis/videos/3333651226703015

 

Ο καιρός αύριο Δευτέρα από το Meteo

Τοπικές βροχές κυρίως στα κεντρικά και νότια αναμένονται τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Άνεμοι έως 7 μποφόρ στο Βόρειο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, νεφώσεις κατά διαστήματα αναμένονται σε όλη τη χώρα, ενώ τοπικές βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες αναμένονται αρχικά στη Χαλκιδική, στις Σποράδες και στα ανατολικά της Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Πελοποννήσου. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα επηρεάσουν την Ανατολική Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο, καθώς και την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, ενώ από το απόγευμα θα επεκταθούν και στα δυτικά ηπειρωτικά. Οι συγκεντρώσεις ατμοσφαιρικής σκόνης θα είναι σχετικά αυξημένες στο Νοτιανατολικό Αιγαίο. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 2 έως 17 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 9 έως 20, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 14 έως 23, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 22, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 16 έως 21, στα Δωδεκάνησα από 20 έως 25, στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου από 19 έως 24 και στην Κρήτη από 16 έως 23.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, ενώ έως το πρωί στο Βόρειο Αιγαίο θα φτάνουν και τα 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα ενώ ασθενείς, τοπικές βροχές ενδέχεται να σημειωθούν στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 17 έως 21 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς.

Η πρόγνωση του καιρού της εβδομάδας της ΕΜΥ

ΤΡΙΤΗ 20-10-2020

Στα ανατολικά και τα νότια προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στην Κρήτη μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

ΤΕΤΑΡΤΗ 21-10-2020

Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες την Κρήτη, και τα Δωδεκάνησα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν στην Κρήτη μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ οι βροχές θα περιοριστούν στα νότια. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΠΕΜΠΤΗ 22-10-2020

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις στο νότιο Αιγαίο όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω μικρή άνοδο.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23-10-2020

Γενικά αίθριος καιρός, με παροδικές νεφώσεις στο νότιο Αιγαίο όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΣΑΒΒΑΤΟ 24-10-2020

Γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη όπου μέχρι το πρωί θα σημειωθούν λίγες βροχές. Βαθμιαία και από τα δυτικά θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ