Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Βυθίζεται το «Καλλιστώ» του Πολεμικού Ναυτικού – Πλοίο το έκοψε στα δύο (ΦΩΤΟ)

Τραυματίστηκαν ελαφρά δύο άτομα τα οποία περισυλλέγησαν από τη θάλασσα

Συναγερμός σήμανε έξω από το λιμάνι του Πειραιά καθώς εμπορικό πλοίο συγκρούστηκε με πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο έχει πάρει κλίση και υπάρχει εισροή υδάτων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, «ελεγχόμενη» εισροή υδάτων σημειώθηκε στο ναρκοθηρευτικό «Καλλιστώ» έπειτα από σύγκρουση με φορτηγό πλοίο που μετέφερε κοντέινερ έξω από το λιμάνι του Πειραιά, με αποτέλεσμα τουλάχιστον δύο άτομα από το πολεμικό πλοίο να τραυματιστούν ελαφρά και να περισυλλεγούν από τη θάλασσα. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί πως έγινε η σύγκρουση των δύο πλοίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το «Καλλιστώ» με 27 άτομα πλήρωμα έβγαινε από το ναύσταθμο, όταν το φορτηγό πλοίο έπεσε στην πρύμνη του πολεμικού με αποτέλεσμα να υπάρξει ρήγμα και εισροή υδάτων. Και στα δύο πλοίο έχουν προκληθεί υλικές ζημιές. Στο σημείο βρίσκονται πλωτά του λιμενικού και παραπλέοντα πλοία.

Όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα το "Καλλιστώ" κόπηκε στα δύο έπειτα από τη σύγκρουση με μεγάλο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων της εταιρείας Maersk που «πέρασε απο πάνω» του! Όπως φαίνεται στις αποκλειστικές φωτογραφίες του protothema.gr, έχει κοπεί ένα μεγάλο τμήμα της πρύμνης του ναρκοθηρευτικού του Πολεμικού Ναυτικού. Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση από το Λιμενικό και το Πολεμικό Ναυτικό για την περισυλλογή των επιβαινόντων στο πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί πώς έγινε η σύγκρουση των δύο πλοίων.  Η ανακοίνωση του ΠΝ: «Την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020 και περί ώρας 07:30 στη θαλάσσια περιοχή του Σαρωνικού σημειώθηκε πρόσκρουση εμπορικού πλοίου με το ΝΘΗ ΚΑΛΛΙΣΤΩ. Από το Πολεμικό Ναυτικό αναλαμβάνονται όλες οι απαιτούμενες ενέργειες αντιμετώπισης του περιστατικού».

Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες του Πρώτο Θέματος :

IMG-4692IMG-4693IMG-4694

IMG-4691

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βαλτιμόρη: Γερανοί ξεκίνησαν να απομακρύνουν τα συντρίμμια της γέφυρας
Θα χρειαστεί πολύς χρόνος μέχρι να επαναλειτουργήσει το λιμάνι, που είναι το ένατο μεγαλύτερο των ΗΠΑ σε δραστηριότητα
Βαλτιμόρη: Γερανοί ξεκίνησαν να απομακρύνουν τα συντρίμμια της γέφυρας