Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δονήθηκε όλη η Ελλάδα: Μεγάλος σεισμός 6,6 Ρίχτερ - Πανικός στην Τουρκία

Πού ήταν το επίκεντρο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες

Ισχυρότατος σεισμός, μεγέθους 6,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα.

Οι πρώτες πληροφορίες από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αναφέρουν ότι ο σεισμός είχε επίκεντρο 19 χλμ. βόρεια βορειοδυτικά της Σάμου. Το εστιακό βάθος είναι 10 χιλιόμετρα. 

Σημειώνεται ότι ο ισχυρότατος σεισμός, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είχε μεγάλη διάρκεια και έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στην Αθήνα.

ΣΗΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΣΕΙΣΜΟΥ ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΣΤΙΣ 15.00. 

Η θάλασσα βγήκε στη στεριά από το σεισμό που χτύπησε τη Σάμο. Στο βίντεο που ανέβασε στο facebook κάτοικος του νησιού τα νερά της θάλασσας βγήκαν στη στεριά και πλημμύρισαν τους δρόμους. Μάλιστα σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων ήταν σαν να χτύπησε το σημείο μικρό τσουνάμι.

https://www.facebook.com/ioannis.negris/videos/10224950852385623/

 

Ευθ. Λέκκας: Αισθητός σε όλη την Ελλάδα ο σεισμός – Υπήρξε προειδοποίηση για μικρό τσουνάμι

Ήταν ένας επιφανειακός σεισμός και έγινε αισθητός σε ολόκληρη την Ελλάδα δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, αναφερόμενος στην ισχυρή σεισμική δόνηση στη Σάμο. Πρόσθεσε πως υπήρξε και προειδοποίηση για μικρό τσουνάμι. Είπε πως δεν πρέπει να υπάρχει πανικός, σημειώνοντας παράλληλα πως «ο σεισμός ως γεγονός πάντα μας ανησυχεί».

Ο Αλέξανδρος Λυμπέρης, δήμαρχος δυτικής Σάμου μιλώντας στο newsit.gr είπε: «Έχουμε ένα πολύ δυνατό σεισμό όπως μάθαμε 6,7 της κλίμακας Ρίχτερ εδώ κοντά μας. Στο κέντρο που βρίσκομαι ο κόσμος έχει βγει στους δρόμους και ευτυχώς είναι ήρεμος. Προσπαθούμε να είμαστε κοντά στον κόσμο. Είμαστε όλοι στην πλατεία και όχι μέσα στα κτίρια. Πιστεύω πως σε λίγο θα έχουμε μια αποτίμηση από την αστυνομία και τις υπηρεσίες για τυχόν ζημιές. Πάντως εδώ που βρίσκομαι τα κτίρια φαίνεται να έχουν αντέξει. Ψυχραιμία γιατί η διάρκεια του σεισμού ήταν μεγάλη και θέλει προσοχή γιατί θα έχουμε και μετασεισμούς».

Κάτοικος της Σάμου μιλώντας πριν από λίγο στο MEGA δήλωσε ότι υπάρχουν πληροφορίες για καταστροφές σε σπίτια. 

Και στην Τουρκία έγινε αισθητός ο σεισμός των 6,6 Ρίχτερ που σημειώθηκε στη Σάμο. Πριν από λίγο χρήστης του Τουίτερ από τη Σμύρνη ανέβασε βίντεο από τον σεισμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ