Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Τουρκία: Διασώθηκε 3χρονο κοριτσάκι, 65 ώρες μετά το σεισμό (VIDEO)

Στους 79 έχουν φτάσει οι νεκροί - Ακόμη 962 άνθρωποι τραυματίστηκαν

Ένα τρίχρονο κορίτσι διασώθηκε από τα ερείπια στη Σμύρνη σήμερα, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι, σχεδόν τρεις ημέρες μετά τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε την Παρασκευή το Αιγαίο, με τον απολογισμό των νεκρών στην Τουρκία να φτάνει πλέον τους 79, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν επιζώντων συνεχίζονται και σήμερα στη Σμύρνη μετά τον φονικότερο σεισμό που έχει πλήξει την Τουρκία εδώ και σχεδόν μία δεκαετία.

Εικόνες από τηλεοπτικά δίκτυα έδειξαν το κορίτσι, την Ελίφ, να την βγάζουν από τα ερείπια οι διασώστες και να τη μεταφέρουν με φορείο σε ασθενοφόρο, 65 ώρες μετά τον σεισμό. Οι δύο αδελφές της Ελίφ και ο ένας της αδελφός είχαν σωθεί μαζί με τη μητέρα τους το Σάββατο, όμως αργότερα ένα από τα παιδιά υπέκυψε στα τραύματά του. «Χίλια ευχαριστώ, σε Εσένα, Θεέ μου. Βγάλαμε τη μικρή μας Ελίφ από τα ερείπια»,έγραψε ο Μεχμέτ Γκουλούογλου, επικεφαλής της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών της Τουρκίας (AFAD), στο Twitter.

Περισσότερες από 3.500 σκηνές και 13.000 κλίνες έχουν δοθεί στους πληγέντες ως προσωρινά καταλύματα, σύμφωνα με την AFAD, η οποία επεσήμανε ότι 962 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τον σεισμό της Παρασκευής.Μέχρι στιγμής περισσότεροι από 740 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Να υιοθετήσει ο Μητσοτάκης την πρόταση για άρση της ασυλίας του Καραμανλή
«Τι πρέπει να συμβεί για να συγκινηθεί ο κ. Μητσοτάκης; Πόσα “γιατί” και πόσες υπογραφές χρειάζονται για να αναλογιστεί τις ευθύνες του;»
ΣΥΡΙΖΑ: Να υιοθετήσει ο Μητσοτάκης την πρόταση για άρση της ασυλίας του Καραμανλή
Διαδηλώσεις και επεισόδια στην Αργεντινή για τις 100 ημέρες της προεδρίας Μιλέι
Η αστυνομία επιχείρησε να σταματήσει πορείες και σποραδικά επεισόδια από χθες το πρωί σε διάφορα σημεία στο Μπουένος Αϊρες
Διαδηλώσεις και επεισόδια στην Αργεντινή για τις 100 ημέρες της προεδρίας Μιλέι