Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κορωνοϊός: «Ξέχασαν» κιβώτιο με 50 δείγματα για τεστ σε ψυγείο για 12 μέρες

Καταγγελία για τεράστιες ευθύνες του ΕΟΔΥ

Με έκπληξη οι γιατροί και οι νοσηλευτές του Κέντρου Υγείας Πάτμου παρέλαβαν το περασμένο Σάββατο (31/10) κιβώριο με περίπου 50 δείγματα βιολογικού υλικού προς εξέταση για ανίχνευση κορονοϊού, το οποίο όμως, είχε ληφθεί ... 12 μέρες πριν.

Όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, τα 50 αυτά δείγματα είχαν ληφθεί από τους υπαλλήλους του ΕΟΔΥ, από ασθενείς της Ψυχιατρικής Κλινική Λέρου, του ΠΙΚΠΑ και του Γηροκομείου Λέρου. Τα 50 αυτά δείγματα, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, είχαν παραμείνει ... στα ψυγεία του πλοίου επί 12 ημέρες, χωρίς κανείς να αναρωτηθεί για την τύχη τους.

Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι της Λέρου, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους: "Το υλικό παρέμεινε στην κατάψυξη του πλοίου εδώ και 12 ημέρες χωρίς να το αναζητήσει κάποιος. Επιπρόσθετα κατά την πάγια τακτική του ΕΟΔΥ σε ερώτηση της υπεύθυνης επιτροπής του Νοσοκομείου Λέρου για το αποτέλεσμα της ανίχνευσης στους ασθενείς μας, είχε δοθεί η απάντηση προ ημερών « ότι δεν υπάρχει ειδοποίηση από το εργαστήριο, επομένως όλο το προς εξέταση υλικό είναι αρνητικό για τον ιό».

Εργαζόμενοι Λέρου: Τεράστιες ευθύνες του ΕΟΔΥ

"Οι ευθύνες της Διοίκησης του Ε.Ο.Δ.Υ αλλά και της κυβέρνησης είναι τεράστιες, ως προς την προχειρότητα του μηχανισμού που έχει στηθεί, για την μεταφορά βιολογικών υλικών προς εξέταση και κατά συνέπεια στην ανίχνευση και πρόληψη της νόσου", τονίζουν οι εργαζόμενοι.

Ταυτόχρονα, δεν υπάρχει μόνιμο κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ στα νησιά της Λέρου και Πάτμου, σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες.

Πηγή: iatropedia

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ σε παιδιά κάτω των 13 σε πόλη στη Γαλλία
Κάθε ανήλικος ηλικίας κάτω των 13 ετών δεν θα μπορεί, χωρίς να συνοδεύεται από έναν ενήλικο, να κυκλοφορεί από τις 23.00 έως τις 06.00 σε δημόσιους...
Απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ σε παιδιά κάτω των 13 σε πόλη στη Γαλλία
Η επικίνδυνη ασθένεια που απειλεί όσους ξεχνούν να βουρτσίζουν τα δόντια τους
Ένας καθηγητής του Χάρβαρντ μιλά για τον κίνδυνο σοβαρών ασθενειών που διατρέχουν όσοι αμελούν τη στοματική τους υγιεινή
Η επικίνδυνη ασθένεια που απειλεί όσους ξεχνούν να βουρτσίζουν τα δόντια τους