Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Lockdown: Κανονικά οι λαϊκές αγορές σε Σέρρες - Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με το αναθεωρημένο ΦΕΚ

Σε εφαρμογή έχει τεθεί από σήμερα το πρωί το καθολικό lockdown στις Περιφερειακές Ενότητες της Θεσσαλονίκης και των Σερρών, εξαιτίας της εκρηκτικής αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες.

Από το lockdown εξαιρούνται ωστόσο οι λαϊκές αγορές, σύμφωνα με το αναθεωρημένο ΦΕΚ για τα απαγορευτικά μέτρα που επανακυκλοφόρησε.

fek.jpg

Από τις 6 σήμερα το πρωί και για τις επόμενες 14 ημέρες οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης και των Σερρών αναγκάζονται να ξαναζήσουν σε διαφορετικές όμως συνθήκες τις... ημέρες του σκληρού και πολυήμερου lockdown της περασμένης άνοιξης καθώς επανέρχεται στην καθημερινότητά τους η ανάγκη αποστολής SMS για όλες τις μετακινήσεις τους, το λιανεμπόριο αναστέλλει και στις δύο περιοχές την δραστηριότητά του, δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν και πάλι το αεροδρόμιο «Μακεδονία» και την σιδηροδρομική σύνδεση μεταξύ των δύο πόλεων και μόνο όσοι έχουν λόγους υγείας ή εργασίας θα μπορούν να μετακινούνται τις νύχτες (9μμ-5πμ).

Ανοικτά παραμένουν χονδρεμπόριο, βιομηχανία, ξενοδοχεία, καθώς και τα δημοτικά σχολεία και τα γυμνάσια με τα μέτρα προστασίας που ίσχυαν από την αρχή του σχολικού έτους. Είναι υποχρεωτική η τηλε-εκπαίδευση σε όλα τα λύκεια, καθώς και στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Για τις μετακινήσεις από τις 5 το πρωί έως τις 9 το βράδυ οι κάτοικοι θα μπορούν να μετακινούνται με προηγούμενη (δωρεάν) αποστολή SMS στο 13033, όπως γινόταν στην πρώτη φάση της πανδημίας.

Σημειώνεται ότι η μετακίνηση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες ή κατά τη διάρκεια της εργασίας εφόσον είναι απαραίτητο, γίνεται αποκλειστικά με σχετική βεβαίωση τύπου Α του εργοδότη και δε χρειάζεται SMS.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θανατηφόρο τροχαίο στην Ημαθία – Το ΙΧ έφυγε από την πορεία του και έπεσε σε δέντρο
Η επίσημη ανακοίνωση από την αστυνομία σχετικά με το δυστύχημα στο οποίο έχασε τη ζωή του ένας 35χρονος
Θανατηφόρο τροχαίο στην Ημαθία – Το ΙΧ έφυγε από την πορεία του και έπεσε σε δέντρο
Κασσελάκης: Συναντήθηκε με τον πατέρα που κατήγγειλε παρενόχληση του γιου του
«Οφείλουμε να σταθούμε στο πλάι τους. Η κοινωνία της Νισύρου το απέδειξε στην πράξη», έγραψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Κασσελάκης: Συναντήθηκε με τον πατέρα που κατήγγειλε παρενόχληση του γιου του