Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Lockdown: Πως θα βλέπονται τα ζευγάρια - "Υπάρχει και το Skype"

zeygaria-koronoios

Τι απάντησε ο Γενικός γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης σε ερώτηση σχετικά με το πως θα βλέπονται ζευγάρια τα οποία δεν συγκατοικούν

Σε γενικό lockdown μπήκε από σήμερα στις 6 το πρωί η Ελλάδα, για τρεις εβδομάδες, με στόχο τον περιορισμό της γρήγορης εξάπλωσης του ιού που χαρακτηρίζει αυτό το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Στο πλαίσιο αυτό ο Γενικός γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης απάντησε σε ερωτήματα τηλεθεατών μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ σχετικά με τις μετακινήσεις κατά την διάρκεια αυτού του lockdown ενώ τόνισε ότι "πρέπει να καταλάβουμε ότι βρισκόμαστε σε lockdown προκειμένου να ανακόψουμε την εξάπλωση του ιού".

Οι απαντήσεις για τα ζευγάρια και το... μάζεμα της ελιάς

Με χιούμορ αλλά και σοβαρότητα ο Γενικός γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης, έδωσε απαντήσεις σε ένα θέμα που καίει πολλά ζευγάρια που δεν είναι παντρεμένα. "Οι πολίτες αυτοί μπορούν να επιλέξουν να μείνουν μαζί αλλά καθώς δεν έχουν κανένα έγγραφο που να αποδεικνύει συγγένεια δε μπορούν να μετακινούνται ο ένας στο σπίτι του άλλου" ενώ σημείωσε ότι "η τεχνολογία τα έχει λύσει τα προβλήματα αυτά. Μπορούμε να χρησιμοποιούμε το Skype και άλλα μέσα επικοινωνίας".

Και συνέχισε "Φυσικά μπορεί αν μένουν κοντά να αθλούνται μαζί αφού ισχύει ο κωδικός 6 του περιπάτου και της άσκησης ανά δύο ή βγάζοντας βόλτα τα κατοικίδια τους".

Σε άλλη ερώτηση αν ζευγάρι μπορεί να μετακινηθεί μαζί για να μαζέψουν τις ελιές, ο κ. Σταμπουλίδης είπε χαμογελώντας ότι "αυτή η φορά ο νεαρός που έχει ελιές πρέπει να πάει μόνος του για το... μάζεμα".

Δείτε αναλυτικά τις απαντήσεις του κ. Σταμπουλίδη στο βίντεο παρακάτω: 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ