Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κορωνοϊός: Τι θα ισχύει για τα take away μαγαζιά – Κανονικά τα delivery

Διάψευση της φημολογίας που λανθασμένα αναπτύχθηκε

Σύγχυση προκλήθηκε τις τελευταίες ώρες σχετικά με το τι θα ισχύσει στα καταστήματα που έχουν μείνει ανοιχτά για take away και για delivery. Πηγές του TyposThes διέψευσαν κάθετα πως θα μπει ωράριο στα delivery των μαγαζιών, καταρρίπτοντας τη φημολογία που αναπτύχθηκε.

Παράλληλα, όπως διευκρίνισε η Πολιτική Προστασία κανονικά θα συνεχιστεί και η λειτουργία take away με αστερίσκο. Όπως τονίζει η διευκρίνηση "η παραλαβή από εν λειτουργία καταστήματα (take away) συνεχίζεται μετά τις 21.00 και καθ’ όλη τη διάρκεια του ωραρίου λειτουργίας τους, όχι όμως ως αυτοτελής λόγος μετακίνησης, αλλά στο πλαίσιο των επιτρεπόμενων μετακινήσεων κατά τις ώρες αυτές.

Υπενθυμίζεται πως ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη την Επικράτεια από την Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου κατά τις ώρες 21.00 το βράδυ με 05.00 το πρωί.

Η μετακίνηση επιτρέπεται μόνο για λόγους εργασίας, υγείας και βόλτα του κατοικίδιου πλησίον της οικίας. Ο λόγος του περιορισμού βασίζεται στη διαπίστωση αυξημένων μετακινήσεων των πολιτών. Κατά τις ώρες 21.00 - 05.00 μετακίνηση μόνο για εργασία με βεβαίωση, υγεία με SMS στο 1 και συνοδεία κατοικιδίου με SMS στο 6. 

Σωματική άθληση: Αφορά μόνο προσωπική άθληση μέχρι 3 άτομα κοντά στην οικία των πολιτών. Κυνήγι και ψάρεμα δεν επιτρέπονται. 

Τηλεργασία: Εντατικοί έλεγχοι και μείωση στον απολύτως απαραίτητο αριθμό εργαζομένων. 

Δείτε τις ανακοινώσεις 

https://www.facebook.com/govgr/videos/283154933023307/

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ