Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κορωνοϊός: Τα 3 σενάρια για σχολεία από Δευτέρα – Τι θα γίνει στη Θεσσαλονίκη

Τα σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση

Χωρίς ανακοινώσεις για τη λειτουργία των δημοτικών σχολείων πραγματοποιήθηκε η ενημέρωση για τον κορωνοϊό. Και αυτό γιατί συνεδριάζει ακόμα η επιτροπή των επιδημιολόγων.

Συνεπακόλουθα, οι ανακοινώσεις για τα σχολεία θα πραγματοποιηθούν αύριο από τη Νίκη Κεραμέως.

Τα τρία σενάρια που επεξεργάζονται οι λοιμωξιολόγοι και θα τεθούν υπόψιν της κυβέρνησης για να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις είναι :

  • Να κλείσουν δημοτικά και βρεφονηπιακοί στη Θεσσαλονίκης και σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας,
  • Να κλείσουν τα σχολεία σε όλες τις επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές
  • Να κλείσουν όλα τα σχολεία πανελλαδικά.

Σημειώνεται πως η σύσκεψη της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων για να αποφασίσουν τι θα γίνει με τη λειτουργία των δημοτικών σχολείων, των νηπιαγωγείων και των παιδικών σταθμών ήταν μαραθώνια κάτι που σημαίνει πως ακούστηκαν πολλές και διαφορετικές πιθανώς απόψεις.

Πάντως, και στα τρία σενάρια προκύπτει πως θα υπάρξει καθολικό κλείσιμο σε όλα τα σχολεία στη Θεσσαλονίκη.

Αύριο οι επίσημες ανακοινώσεις.

Το σχέδιο της κυβέρνησης

Στην περίπτωση που προχωρήσει η αναστολή λειτουργίας των δημοτικών σχολείων, χτες η υπουργός δήλωσε στον ΣΚΑΪ, πως η κυβέρνηση θα κινηθεί σε 2 επίπεδα:

1. Εκπαιδευτική τηλεόραση. Έχουν βιντεοσκοπηθεί πάνω από 220 μαθήματα που γίνανε εκ του μηδενός, χτίστηκε μια βιβλιοθήκη πάνω στην εθελοντική προσφορά καθηγητών η οποία θα γίνει σε συνεργασία με την ΕΡΤ για την προβολή εκπαιδευτικών επεισοδίων

2. Τηλεκπαίδευση

Όλα τα γυμνάσια και τα λύκεια είναι σήμερα στην τηλεκπαίδευση χωρίς προβλήματα, τόνισε η υπουργός. «Αρρυθμίες ασφαλώς θα υπάρχουν και είμαστε εδώ για να τις επιλύουμε, μιλάμε για ένα τεράστιο εγχείρημα με την 2η μέρα τηλεκπαίδευσης να έχουμε συμμετοχή πάνω από 3,2 εκατ. μαθητές συνδεδεμένους και πάνω από 9εκατ. λεπτά μαθημάτων».

Σε ερώτηση σχετικά με τα προβλήματα στο σύστημα τις πρώτες μέρες και τα σχετικά σχόλια της αντιπολίτευσης για μη ύπαρξη εναλλακτικού πλάνου, η Νίκη Κεραμέως ανέφερε πως αυτό το σύστημα είχε δοκιμαστεί σε πανελλαδική εμβέλεια την άνοιξη κατά την διάρκεια του lockdown και πως δεν υπάρχει καλύτερο κρας τεστ από αυτό. Τέλος προσκάλεσε τον εκπρόσωπο κάθε κόμματος να δει την σύμβαση με την εταιρία CISCO που έχει αναλάβει την πλατφόρμα της τηλεκπαίδευσης. «Πρόκειται για δωρεά. Το ελληνικό δημόσιο δεν έχει ξοδέψει ούτε ευρώ » ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ