Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πτώση θερμοκρασίας κατά 3 έως 6 βαθμούς αναμένεται αύριο

Αρκετούς βαθμούς κάτω από το μηδέν έπεσε η θερμοκρασία νωρίς το πρωί της Τρίτης

Αρκετούς βαθμούς κάτω από το μηδέν έπεσε η θερμοκρασία νωρίς το πρωί της Τρίτης 24/11 στα ημιορεινά τμήματα της χώρας καθώς και σε πεδινές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr (εξαιρουμένων των ορεινών καταφυγίων και χιονοδρομικών κέντρων) που κατέγραψαν τις χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες.

thermokrasies.jpg

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, οι βόρειοι άνεμοι που πνέουν στο Αιγαίο, αναμένεται μετά το μεσημέρι της Τρίτης 24/11 να παρουσιάσουν σταδιακή ενίσχυση τοπικά στα 7-8 μποφόρ, εντάσεις τις οποίες θα διατηρήσουν και την Τετάρτη 25/11. Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί επισημαίνονται οι περιοχές όπου οι άνεμοι θα ξεπερνούν τα 7 μποφόρ.

winds_nov_24_25_1.jpg

Παράλληλα, την Τετάρτη 25/11 οι θερμοκρασίες αναμένεται να παρουσιάσουν πτώση. Ο προγνωστικός χάρτης που ακολουθεί αποτυπώνει την εκτιμώμενη μεταβολή (πτώση) των μεγίστων θερμοκρασιών της Τετάρτης 25/11 σε σχέση με τις αντίστοιχες της Τρίτης 24/11, η οποία θα είναι της τάξης των 3-6 βαθμών.

maxtchange_nov25.jpg

Στο μεταξύ, ο εκτεταμένος ισχυρός αντικυκλώνας του ακόλουθου χάρτη, αναμένεται να προκαλέσει έντονες θερμοκρασιακές μεταβολές στην Ευρωπαϊκή ήπειρο έως το τέλος Νοεμβρίου.

empodismos_nov_2020.jpg

Εξαιτίας αυτής της ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας, τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού στη χώρα μας θα είναι οι νεφώσεις στα ανατολικά και νότια οι οποίες θα δίνουν κατά περιόδους τοπικές βροχές κυρίως στην Εύβοια και στην Κρήτη, οι ενισχυμένοι βοριάδες στο Αιγαίο και οι τοπικά πυκνές ομίχλες τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες.

Στον βίντεο που ακολουθεί, παρουσιάζονται προγνωστικοί χάρτες με τις θερμοκρασιακές αποκλίσεις των αερίων μαζών πάνω από την Ευρώπη σε σχέση με τις κλιματικές τους τιμές, έως την Κυριακή 29/11, σε υψόμετρο περί τα 1500 μέτρα. Το συγκεκριμένο ατμοσφαιρικό επίπεδο αξιοποιείται στη μετεωρολογία για τη μελέτη των κινήσεων θερμών και ψυχρών αερίων μαζών.

Πηγή: meteo.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φονικός καύσωνας στην Ταϊλάνδη: 52 βαθμοί στην Μπανγκόκ - Τουλάχιστον 30 νεκροί
Ο Απρίλιος θεωρείται ο πιο ζεστός και ξηρός μήνας στην Ταϊλάνδη, αλλά φέτος ο καύσωνας επιδεινώθηκε από το Ελ Νίνιο
Φονικός καύσωνας στην Ταϊλάνδη: 52 βαθμοί στην Μπανγκόκ - Τουλάχιστον 30 νεκροί