Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Η ΠΟΕΔΗΝ συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της Πέμπτης

Οργανώνει την Πέμπτη τοπικές μορφές δράσης στα Νοσοκομεία με συγκεντρώσεις στην πύλη των Νοσοκομείων

Η ΠΟΕΔΗΝ ανακοίνωσε ότι συμμετέχει την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020 στην 24ωρη Απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ ενάντια στις προωθούμενες αλλαγές που ελαστικοποιούν περαιτέρω στις εργασιακές σχέσεις και περιορίζουν τα συνδικαλιστικά δικαιώματα. Η ΠΟΕΔΗΝ οργανώνει την Πέμπτη τοπικές μορφές δράσης στα Νοσοκομεία με συγκεντρώσεις στην πύλη των Νοσοκομείων στις 8πμ.

Στις 12 το μεσημέρι προγραμματίζεται συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας της ΠΟΕΔΗΝ και των Συνδικαλιστικών Στελεχών της Αττικής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ

Θεωρούμε απαράδεκτη την απόφαση της κυβέρνησης να διαχωρίσει τους εργαζόμενους της Δημόσιας Υγείας – Πρόνοιας σε σχέση με κάποια παροχή που προτίθεται να δώσουν στους Υγειονομικούς. Αποκλείουν χιλιάδες εργαζόμενους που κάθε ημέρα δίνουν μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

                Στην πρώτη φάση της πανδημίας υπήρχαν Νοσοκομεία αναφοράς που αντιμετώπιζαν τα περιστατικά κορωνοϊού. Τώρα όλα τα Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΕΚΑΒ και Προνοιακά Ιδρύματα της χώρας διαχειρίζονται περιστατικά κορωνοϊού.

                Εκτίθενται όλοι στον κίνδυνο γι’ αυτό και εν μέσω των εκατοντάδων που νοσούν έχουμε συναδέλφους όλων των ειδικοτήτων.

                Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει κάθε προσπάθεια διχασμού και διαίρεσης του προσωπικού που θα έχει ως συνέχεια σημαντικές επιπτώσεις στις προσφερόμενες υπηρεσίες. Δίνουμε όλοι τον καλύτερο εαυτό μας στην αντιμετώπιση της πανδημίας.  Εργαζόμαστε σε αντίξοες συνθήκες χωρίς επαρκές προσωπικό, χωρίς επαρκή μέσα ατομικής προστασίας.

                Ζητάμε τώρα να θεσμοθετηθεί και να δοθεί δώρο Χριστουγέννων σε όλους τους Υγειονομικούς και Προνοιακούς υπαλλήλους όπως το ζητήσαμε εγγράφως από τον Πρωθυπουργό της χώρας.

                Ζητάμε την άμεση Ένταξή μας στα ΒΑΕ. Η Επιτροπή πήρε παράταση και παρέδωσε το πόρισμα σε λίγες ημέρες και δεν υπάρχει πρόθεση για Νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης.

                Ένταξη στα ΒΑΕ χωρίς οικονομική επιβάρυνση στις εισφορές και την αναγνώριση του ασφαλιστικού βίου που έχουμε διανύσει έως την ένταξη.

                Συμμετέχουμε την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020 στην 24ωρη Απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ ενάντια στις προωθούμενες αλλαγές που ελαστικοποιούν περαιτέρω στις εργασιακές σχέσεις και περιορίζουν τα συνδικαλιστικά δικαιώματα.

                Την ΠΕΜΠΤΗ 26/11/2020 οργανώνουμε τοπικές μορφές δράσης στα Νοσοκομεία με συγκεντρώσεις στην πύλη των Νοσοκομείων 8πμ.

                Στις 12 το μεσημέρι συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας της ΠΟΕΔΗΝ και των Συνδικαλιστικών Στελεχών της Αττικής.

                Ζητάμε την παρέμβαση των Σωματείων στις Διοικήσεις των Νοσοκομείων να ανακαλέσουν τα έγγραφα που έστειλαν στις ΥΠΕ με αποκλεισμό ονομάτων στην χορήγηση της όποιας παροχής.

                ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

-              Χορήγηση Δώρου Χριστουγέννων σε όλους

-              Ένταξη στα ΒΑΕ

-              Λήψη όλων των μέτρων προστασίας της Δημόσιας Υγείας και των Εργαζομένων εν μέσω πανδημίας με επαρκή στελέχωση, χρηματοδότηση και μέσα ατομικής προστασίας.

-              Μονιμοποίηση εκτάκτων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άναψε φωτιές ο Παππάς: Σκληρή κόντρα μετά τις δηλώσεις για συνεννόηση (VIDEO)
Είπε ότι υπήρχε προετοιμασία με τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης για την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας - Αντιπαράθεση μέχρι τα ξημερώματα στη Βουλή
Άναψε φωτιές ο Παππάς: Σκληρή κόντρα μετά τις δηλώσεις για συνεννόηση (VIDEO)
Ξεσπά ο Αντώνης Κανάκης για Τέμπη: «Σε πιάνει μπόχα, αηδία» - Τα ερωτήματα που θέτει
«Ένα ακόμα δυστύχημα είναι ότι δυστυχώς επάνω σε αυτή την υπόθεση έχουν ξεκινήσει να παίζονται χίλια δυο παιχνίδια» είπε ο Αντώνης Κανάκης
Ξεσπά ο Αντώνης Κανάκης για Τέμπη: «Σε πιάνει μπόχα, αηδία» - Τα ερωτήματα που θέτει
Μαθητής στην Πάτρα έπαθε ηλεκτροπληξία – Ακούμπησε γυμνό καλώδιο σε σχολείο
Ο 17χρονος μεταφέρθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο του Ρίου το οποίο εφημέρευε
Μαθητής στην Πάτρα έπαθε ηλεκτροπληξία – Ακούμπησε γυμνό καλώδιο σε σχολείο