Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

SMS στο 13033: Έρχεται νέος κωδικός «7» - Για ποιες μετακινήσεις

tsimiski-apagoreysi-thessaloniki

Tα σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση για τις γιορτές

Μόλις σήμερα γνωστοποιήθηκε επίσημα παράταση του γενικού lockdown για τουλάχιστον μία εβδομάδα ακόμα μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου, όπως ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας, όμως την ίδια ώρα φαίνεται πως αυτό που σχεδιάζει η κυβέρνηση είναι σύμφωνα και με τα επιδημιολογικά δεδομένα με ποιον τρόπο θα μπορέσει να λειτουργήσει η αγορά ενόψει των Χριστουγέννων.

Το κυβερνητικό επιτελείο μελετά, σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στο δελτίο ειδήσεων του Star, δύο σενάρια για το νέο άνοιγμα των καταστημάτων, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες: 

  • Το πρώτο σενάριο είναι να δημιουργηθεί ένας ακόμη κωδικός. Για παράδειγμα η αποστολή SMS με κωδικό 7 ώστε να επιτρέπεται η μετακίνηση σε κάποιο κατάστημα του λιανεμπορίου, ή για παραλαβή προϊόντων από αυτό.
  • Το δεύτερο σενάριο είναι με την σταδιακή άρση του lockdown να καταργηθεί η αποστολή sms και η αγορά να κινηθεί με τους περιορισμούς που ισχύσουν ανά τετραγωνικό μέτρο.

Την ίδια στιγμή φαίνεται πως ειδικά τις ημέρες των γιορτών θα υπάρξει απαγόρευση κυκλοφορίας από νωρίς το βράδυ μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Σχεδόν βέβαιο θεωρείται επίσης ότι δεν θα επιτραπεί η κυκλοφορία από νομό σε νομό, ενώ θα παραμείνει ο περιορισμός των συναθροίσεων στα εννέα άτομα και φυσικά δεν θα γίνουν ρεβεγιόν σε καταστήματα και ξενοδοχεία.

Παράλληλα, δε θα επιτραπούν οι εξορμήσεις σε χειμερινά θέρετρα και χιονοδρομικά κέντρα σε όλη την επικράτεια.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ