Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κορωνοϊός: «Τα νοσοκομεία της Πάτρας βρίσκονται στο ανώτερό τους όριο»

Tι δήλωσε για την κατάσταση στην πόλη, ο δήμαρχος, Κώστας Πελετίδης

Την κατάσταση που επικρατεί στην Πάτρα περιέγραψε μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6, ο δήμαρχος της πόλης, Κωνσταντίνος Πελετίδης, ο οποίος τη χαρακτήρισε «ελέγξιμη από πλευράς κρουσμάτων και πανδημίας».

«Η διασπορά του κορωνοϊού έχει πολλούς παράγοντες που τη διαμορφώνουν», τόνισε ο δήμαρχος και πρόσθεσε ότι «τα νοσοκομεία της Πάτρας βρίσκονται στο ανώτερό τους όριο, χωρίς να πούμε ότι είμαστε σε πανικό».

Ο δήμαρχος Πάτρας κατηγόρησε και την κυβέρνηση για την τόσο καιρό διαχείριση της πανδημίας, ιδίως στο κομμάτι ενίσχυσης του ΕΣΥ, λέγοντας ότι «στο σύνολο των νοσοκομείων της χώρας υπήρχε υποχρηματοδότηση, οι προσλήψεις απαγορεύονταν, λειτουργούσαν με επικουρικούς γιατρούς και όλα αυτά είχαν συνέπειες».

«Δεν είναι θέμα της τελευταίας στιγμής που μπορείς να το αντιμετωπίσεις», υπογράμμισε ο κ. Πελετίδης και πρόσθεσε: «Εμείς αυτό που κάνουμε αυτή την περίοδο είναι να έχουμε την πειθώ. Στην πόλη μας έγιναν πολλές κινητοποιήσεις και κάποιος θα έλεγε "γιατί γίνονται" και ότι "είναι σε βάρος της υγείας μας". Όχι, όμως, γιατί ο τρόπος που γίνονται είναι τέτοιος που καθιστούν τον καθένα υπεύθυνο».

«Αυτή την περίοδο ένα μεγάλο κομμάτι της πόλης έχει καταλάβει τη σοβαρότητα του θέματος και αγωνίζεται καθημερινά για να μην εκτίθεται και να μην εκθέτει σε κίνδυνο κανέναν», σημείωσε ο κ. Πελετίδης.

Και πρόσθεσε: «Πολλές φορές γίνεται κουβέντα για έκτακτα μέτρα. Εμείς στην πόλη μας τα έχουμε πάρει. Και η Μητρόπολη έχει πάρει τα μέτρα της και δεν θα είναι ανοιχτή και εμείς ως Δήμος έχουμε πάρει μια σειρά από μέτρα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ