Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κορωνοϊός - Διευθυντής ΜΕΘ: Δίνουμε αγώνα για μια κλίνη εντατικής

Γιατροί και νοσηλευτές επιφυλακτικοί για την άρση των μέτρων, σύμφωνα με τον Νίκο Καπραβέλο

Tις δραματικές στιγμές που εξακολουθούν να ζουν στη Θεσσαλονίκη παρά την, κατά πώς φαίνεται, σχετική οριζοντοποίηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, περιέγραψε ο διευθυντής Β' ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ακόμα και το βράδυ, γίνεται μεγάλος αγώνας να βρεθεί μία κλίνη εντατικής. Δεν λέει να κοπάσει αυτό το κύμα».

Μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» και το OPEN TV και όπως γράφει το ethnos.gr ο κ. Καπραβέλος δήλωσε πως «η κρυφή διασπορά στην κοινωνία είναι μεγάλη, καθένας που μπαίνει στην εντατική έχει πίσω του βουβά κρούσματα» και πως «ο μεγάλος όγκος των ασθενών σε βαριά κατάσταση». Γι' αυτό, όπως εξήγησε, γιατροί και νοσηλευτές, που βιώνουν δια ζώσης τη δύσκολη κατάσταση, είναι «επιφυλακτικοί για την άρση των μέτρων». «Είναι θολή ακόμη η μέρα για να γίνει άρση περιορισμών... Ό,τι χειρότερο μπορεί να γίνει να διευκολύνουμε την εξάπλωση του ιού», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο Νίκος Καπραβέλος είπε πως επειδή ακριβώς δεν υπάρχουν κλίνες ΜΕΘ στη Βόρεια Ελλάδα, αναγκάζονται να κάνουν διακίνηση ασθενών από πόλη σε πόλη γεγονός που, όπως τόνισε, σημαίνει ότι «κάποιος κερδίζει τη ζωή του και κάποιος την χάνει». «Είναι αδύνατον να αντέξουμε μία ακόμη πίεση», σημείωσε ο κ. Καπραβέλος και πρόσθεσε: «Υπάρχουν πολλά κρυφά κρούσματα, βλέπουμε τις συνέπειες του βουβού κύματος».

Ίδια κατάσταση στη και στη Λάρισα περιέγραψε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της περιοχής, Κ. Γιαννακόπουλος, λέγοντας χαρακτηριστικά πως ασφυκτιούν οι ΜΕΘ. Μιλώντας κι εκείνος στο OPEN TV, ο κ. Γιαννακόπουλος ανέφερε: «Οι διασωληνωμένοι και οι θάνατοι δεν μας επιτρέπουν να σκεφτούμε πότε θ' ανοίξουμε... Η κατάσταση δεν επιτρέπει την άρση μέτρων».

«Αν δεν έχουμε ακριβή και αξιόπιστα επιδημιολογικά δεδομένα πώς θα βγάλουμε συμπεράσματα; Υπάρχουν κρούσματα που δεν καταγράφονται και όχι γιατί υπάρχουν διπλά βιβλία, μακριά από εμάς όλο αυτό», τόνισε ο κ. Γιαννακόπουλος.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ορκίζεται, ανήμερα των γενεθλίων του, στη Θήβα ο Στέφανος Κασσελάκης
Στις 11.00 το πρωί στο Κέντρο Εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων στη Θήβα η τελετή ορκωμοσίας - Παρών θα είναι και ο σύζυγός του, Τάιλερ Μακμπέθ
Ορκίζεται, ανήμερα των γενεθλίων του, στη Θήβα ο Στέφανος Κασσελάκης