Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κορωνοϊός: Κλειστά θα μείνουν τα σχολεία, λένε οι ειδικοί - Πάνε για 2021

Κανένα σχολείο δεν θα ανοίξει στη χώρα σύμφωνα με τα μέχρι τώρα επιδημιολογικά δεδομένα για τον κορωνοϊό

Να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία θα εισηγηθούν οι λοιμωξιολόγοι, όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open.

Η επιτροπή λοιμωξιολόγων ολοκλήρωσε τη συνεδρίασή της το βράδυ της Πέμπτης και αποφάσισε να εισηγηθεί να μην ανοίξουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων.

Έτσι, όλα δείχνουν ότι τα σχολεία δεν πρόκειται να ανοίξουν πριν από τον νέο χρόνο, δηλαδή στις 7 Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση είχε αποφασίσει το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων από τις 16 Νοεμβρίου, ενώ νωρίτερα είχε κλείσει γυμνάσια, λύκεια και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα

Αξίζει να σημειωθεί, ότι παρά τις αρχικές εκτιμήσεις για άνοιγμα των σχολείων στις 7 Δεκεμβρίου, όσο περνούσαν οι μέρες και η κατάσταση στη χώρα δεν παρουσίαζε βελτίωση απομακρυνόταν όλο και περισσότερο το σενάριο. Τις τελευταίες μέρες μάλιστα ο προβληματισμός των λοιμωξιολόγων ήταν έκδηλος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας εμφανίστηκε επιφυλακτικός στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, σημειώνοντας ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα υπάρχουν οι εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων και θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.

Mετά και τις σημερινές ανακοινώσεις για παράταση του lockdown έως τις 14 Δεκεμβρίου, απομακρύνεται όλο και περισσότερο το ενδεχόμενο να ανοίξουν οι σχολικές μονάδες πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, καθώς οι λοιμωξιολόγοι είναι επιφυλακτικοί.

Τι τρομάζει τους επιστήμονες

Ο φόβος τους δεν εστιάζεται τόσο στη μεταδοτικότητα των παιδιών η οποία θεωρείται ότι δεν είναι σε υψηλά επίπεδα αλλά στην κινητικότητα των ενηλίκων.

Μόνο τυχαία άλλωστε δεν ήταν η χθεσινή δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος αναφερόμενος στις σχολικές μονάδες έστειλε μήνυμα ότι θα μείνουν κλειστά για όσο χρειαστεί.

Τα δύο σενάρια

Τα σενάρια αυτή τη στιγμή αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων είναι δύο, όπως αναφέρει το in.gr.

  1. Να δοθεί το «πράσινο φως» από τους λοιμωξιολόγους για το άνοιγμα των σχολικών μονάδων στις 14 Δεκεμβρίου, σε περίπτωση που υπάρχει εντυπωσιακή πτώση στον αριθμό των κρουσμάτων. Ένα σενάριο το οποίο δεν φαίνεται να συγκεντρώνει αυτή τη στιγμή τις περισσότερες πιθανότητες καθώς η αποκλιμάκωση στον αριθμό των κρουσμάτων που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες, δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας.
  2. Το δεύτερο σενάριο, το οποίο κερδίζει έδαφος τα τελευταία 24ωρα εξαιτίας του υψηλού ιικού φορτίου που παραμένει σε μεγάλες πόλεις της χώρας, είναι να χτυπήσει και πάλι το κουδούνι με το νέο έτος, ώστε να έχει καταγραφεί μέχρι τότε μία ικανή μείωση στα κρούσματα που θα επιτρέπει το άνοιγμα δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων με μεγαλύτερη ασφάλεια.

«Τα σχολεία θα μείνουν κλειστά για όσο χρειαστεί»

«Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά για όσο διάστημα μας πουν οι ειδικοί» , είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ερωτηθείς σχετικά κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψη που διοργανώθηκε χθες,  από το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, στο πλαίσιο του 31ου ετήσιου Greek Economic Summit.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εν αναμονή της απάντησης της Χαμάς για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα
Πρόταση για «κατάπαυση του πυρός 40 ημερών» και απελευθέρωση χιλιάδων παλαιστίνιων φυλακισμένων σε αντάλλαγμα για την απελευθέρωση ομήρων
Εν αναμονή της απάντησης της Χαμάς για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα