Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Χαλάει ο καιρός: Ποιες περιοχές θα έχουν βροχές – Η πρόγνωση για τα Χριστούγεννα

Η εκτίμηση για τον καιρό την περιόδο των εορτών

Για το νέο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας που θα χτυπήσει τη χώρα από αύριο με καταιγίδες που μπορεί να προκαλέσουν και πλημμυρικά φαινόμενα προειδοποιεί με ανάρτησή του ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης. Παράλληλα προβλέπει πως τα φετινά Χριστούγεννα ο καιρός θα είναι ήπιος ενώ η νέα χρονιά έρχεται με κρύο.

Aπό τις βραδινές ώρες σήμερα αναμένεται ένταση των βροχοπτώσεων στο βόρειο Ιόνιο και τα βορειοδυτικά ηπειρωτικά τμήματα οι οποίες βροχοπτώσεις θα συνοδεύονται και από καταιγίδες τοπικά πολύ ισχυρές. Αύριο Τετάρτη τα έντονα αυτά φαινόμενα θα εξαπλωθούν στο σύνολο της δυτικής χώρας ενώ προς το απόγευμα θα μετατοπιστούν βορειοανατολικότερα επηρεάζοντας την κεντρική - ανατολική Μακεδονία, την Θράκη και το βόρειο βορειοανατολικό Αιγαίο. 

Ο κίνδυνος για πλημμύρες θα είναι μεγαλύτερος για τα νησιά του Ιονίου πελάγους, την Ήπειρο, την δυτική - κεντρική Στερεά, την δυτική, βόρεια βορειοδυτική Πελοπόννησο, την δυτική και βόρεια Θεσσαλία αλλά και προς τη βόρεια βορειοανατολική ηπειρωτική χώρα.

Όσον αφορά τον καιρό την περίοδο των γιορτών, αυτός καθορίζεται σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη, από τον «ΩΜΕΓΑ εμποδιστή» που κινείται πάνω από την Ευρώπη, και τα Χριστούγεννα θα έχει μετατοπιστεί ανατολικά επιτρέποντας την καλοκαιρία πάνω από τη χώρα. 

Αντίθετα τις τελευταίες ημέρες του χρόνου βαρομετρικά χαμηλά θα φτάσουν μέχρι την Ελλάδα ρίχνοντας τη θερμοκρασία αρκετά.

Ωστόσο οι εκτιμήσεις για την περίοδο των εορτών, θα είναι ασφαλέστερες από την επόμενη εβδομάδα.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη:

https://www.facebook.com/klearhos.marousakis/posts/3472076912860445

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ