Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Έρχεται αλλαγή στο ωράριο - Για ποιες μέρες

koronoios-lockdown

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για αλλαγή του ωραρίου μετακίνησης κατά τις ημέρες των εορτών, Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά

αρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει εισήγηση για να διαφοροποιηθούν τα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού σε περιφερειακό επίπεδο, ο Στέλιος Πέτσας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για αλλαγή του ωραρίου μετακίνησης κατά τις ημέρες των Χριστούγεννων και της Πρωτοχρονιάς. Υπενθυμίζεται ότι λόγω lockdown υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας (21:00-05:00).

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ξεκαθάρισε ότι δεν θα γίνει επέκταση του ωραρίου για να διευκολυνθούν τα καταστήματα του λιανεμπορίου, ωστόσο, υπάρχει στο τραπέζι -αν κι εφόσον ανοίξουν τα μαγαζιά, μεταξύ των οποίων και τα κομμωτήρια- να υπάρξει διαφοροποίηση στο ωράριο τις ημέρες των εορτών για να μετακινηθεί ο κόσμος.

Οι πληροφορίες λοιπόν, δεν δείχνουν πρόθυμο το κυβερνητικό επιτελείο να επεκτείνει το ωράριο της απαγόρευσης, παρά μόνο τις ημέρες της παραμονής των Χριστουγέννων και της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, συνδυάζοντας όμως αυτήν την επιμήκυνση με το λιανικό εμπόριο. Με δύο λόγια, αντί της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, η απαγόρευση να ξεκινάει από τις 10 μ.μ.

Οι φόβοι για μεγάλο συγχρωτισμό και μη τήρηση του κανόνα των δύο οικογενειών (σ.σ 9 άτομα το πολύ) είναι αυτοί που απομακρύνουν το σενάριο της μεγαλύτερης χαλάρωσης για τα βραδινά ρεβεγιόν. «Ας είναι αυτά τα τελευταία Χριστούγεννα που περνάμε μακριά από τους αγαπημένους μας, για να είναι τα επόμενα καλύτερα» λένε με νόημα κυβερνητικές πηγές.

Εν τω μεταξύ ο Στέλιος Πέτσας άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αλλάξει η καραντίνα των 10 ημερών που έχει τεθεί σε όσους Έλληνες έρχονται από το εξωτερικό για τις γιορτές στην Ελλάδα, απόφαση που έχει προκαλέσει σφοδρότατες αντιδράσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κίνδυνος για Κεντρική Μακεδονία: Φαινόμενα που ίσως οδηγήσουν σε πλημμύρες
Όπως επισημαίνει ο Γιάννης Καλλιάνος, σχεδόν όλα τα μετεωρολογικά μοντέλα εναρμονίζονται με το σενάριο ότι η Θεσσαλία θα βρεθεί στο επίκεντρο της...
Κίνδυνος για Κεντρική Μακεδονία: Φαινόμενα που ίσως οδηγήσουν σε πλημμύρες