Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Lockdown: «Πράσινο φως» για κομμωτήρια, βιβλιοπωλεία αλλά και click away

Θετική εισήγηση για click away σε εμπορικά καταστήματα - Ο πελάτης τηλεφωνεί , παραγγέλνει και  με ραντεβού παραλαμβάνει σε δέμα αυτό που ζήτησε

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνεδρίαση της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας. Στην εισήγηση τους προς το υπουργείο Υγείας οι επιστήμονες λόγω της έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού τάσσονται κατά του ανοίγματος , του λιανεμπορίου.

Σύμφωνα με το skai.gr, οι ειδικοί συμφώνησαν ότι προέχει η διασφάλιση της πτωτικής πορείας της επιδημιολογικής καμπύλης και η αποσυμπίεση των νοσοκομείων.

Με γνώμονα τη δημόσια υγεία και τον στόχο για έξοδο από το δεύτερο κύμα της επιδημίας, η επιτροπή εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε στην κυβέρνηση να ανοίξουν συγκεκριμένοι κλάδοι οι οποίοι εκτιμάται ότι δεν θα επηρεάσουν την υποχώρηση της επιδημίας που καταγράφεται στη χώρα μας. 

Στο πλαίσιο αυτό, προτάθηκε η επαναλειτουργία των κομμωτηρίων, των συνοικιακών βιβλιοπωλείων που δεν έχουν πολύ μεγάλο εμβαδό, αλλά και εμπορικών καταστημάτων (μεταξύ αυτών και ανθοπωλείων), με την διαδικασία του (click away). Δηλαδή, ο πελάτης τηλεφωνεί , παραγγέλνει και  με ραντεβού μεταβαίνει εκτός του καταστήματος όπου παραλαμβάνει σε δέμα αυτό που ζήτησε.  

Ως πιθανότερη ημερομηνία λειτουργίας του είναι η 14η Δεκεμβρίου, αν και υπήρξαν προτάσεις και για άμεση λειτουργία μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Η τελική απόφαση της κυβέρνησης αναμένεται να ανακοινωθεί αύριο, όπως έχει προαναγγείλει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Την ίδια στιγμή αξίζει να σημειωθεί πως όπως έχει αναφέρει νωρίτερα το TyposThes, η Θεσσαλονίκη αλλά και η Κεντρική Μακεδονία συνολικά μπορεί να αποτελούν εξαίρεση καθώς ειδικά για το λιανικό εμπόριο η εισήγηση είναι να μείνουν όλα κλειστά.

«Ένα άνοιγμα μπορεί να ανακόψει την μείωση που βλέπουμε, μείωση που ήρθε με πάνω από ένα μήνα lockdown και μάλιστα ενώ οι καιρικές συνθήκες γίνονται χειρότερες και μπαίνει ο χειμώνας», αναφέρει συγκεκριμένα η πηγή του TyposThes.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ